İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da yaptığı mitingde saldırıya uğradı. Alanda bulunan birçok vatandaş da saldırıdan etkilendi ve yaralandılar. Olayın sıcaklığı devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili AK Parti cephesinden ilk açıklamayı yaptı.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

"PROVOKATÖR İMAMOĞLU'DUR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşananlarla ilgili yaptığı paylaşımda, “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım” ifadelerini kullandı.

Saldırı anları;

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİDEO

Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum'da yaşanan saldırının ardından video yayınladı.

Kılıçdaroğlu, “Mafyalar, militanlar, Sadatçılardan, Sinan Ateş'i öldüren torbacılardan ve domuz bağcılardan oluşan bir koalisyon var. Ülkeye değişim getirmenin bedelini ödemeye hepimiz hazırız! Amaçları insanları korkutarak sandıktan uzak tutmak. 14 Mayıs'a odaklanın, başka her şey teferruattır. Ekrem Evladıma da geçmiş olsun, ülkeye değişim getirmenin bedelini ödemeye hazırız” ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum’da yaşanan, aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu onlarca vatandaşın yaralanmasına neden provokasyonla ilgili sıcağı sıcağına açıklamalarda bulundu. Atılan taşlar nedeniyle hasar gören seçim otobüsünün önünde konuşan İmamoğlu, “Bugün yaşanan, demokrasi adına utanç verici bir durumdur. Elinde Türk bayraklarıyla ve milli duyguları en üst seviyede olmuş insanları taşlatan bir anlayış, bu memleketi bölme anlayışının sahibi olan bir anlayıştır. Buna karşı mücadelemiz devam edecektir. Biz yine milletimizi barışa, huzura davet etmeye devam edeceğiz. 86 milyon insanımızın kardeşliği için, birliği, beraberliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah bu memleketi ve bu 86 milyon insanı, başta Erzurum olmak üzere, bütün illerimizi bu kafadan, bu zihniyetten ve bu anlayışın esir olmuş olan bürokrasisinden, mülki amirine kadar hepsinden korusun” dedi. 

Editör: Anıl Kılıçlı