İstanbul Taksiciler Odası üyeleri oda başkanı Eyüp Aksu öncülüğünde, Akit’i merkez binası önünde protesto ederek siyah çelenk bıraktı.

İstanbul Taksiciler Odası üyeleri oda başkanı Eyüp Aksu öncülüğünde Akit gazetesini, kendileri hakkında yayımladıkları bir haber nedeniyle Küçükçekmece’deki gazete binasının önünde protesto etti.
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ve oda üyeleri, gazete önüne “Akit TV’yi kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bıraktı. Protesto sırasında bölgede çok sayıda polis önlem aldı.

Oda Başkanı Aksu burada yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada toplanmamızın nedeni Akit TV’nin resmi Twitter, Facebook hesapları ile internet sitesinde haber diye yayınladığı ancak doğru habercilik anlayışıyla hiçbir ilgisi olmayan taksici esnafımızı hedef, gösteren sözlerine ilişkin açıklama yapmaktır. ‘Hayatta hiç bir başarısı olmamış dağdan inmeleri sırf araç sürebildiği için taksici yaparsanız olacağı bu!  Dağda terörü bitirdik, şu kansızları bitiremedik. Sarı belaları değil, UBER’i istiyoruz’ ifadesini kullanan Akit TV’yi kınıyoruz.  Yapılan karalamanın habercilikle ilgisi olmadığı son derece açıktır. Habercilikte esas olan gerçekleri olduğu gibi aktarmak olup, aslı astarı olmayan olaylarla kendi dar görüşlerinin kaleme alınması habercilik anlayışı ile bağdaşmamaktadır.

“TAKSİCİLER KEFENİ İLE EVDEN ÇIKAN BİR ESNAF GRUBUDUR”

Bu ifadeleri kullanan veya kullandıran kişi veya kişiler şunu çok iyi bilsin ki; taksici esnafı ne dağdan inmiştir ne de bugüne dek terör eylemleri içerisinde bulunmuştur.  Taksici esnafı sermayesi ve beden gücünü birleştirerek İstanbul halkına hizmet vermek için adeta kefeni ile evden çıkan, yağmur çamur demeden evine helalinden ekmek götürmek için canla başla çalışan ve bu ülkeye hayırlı evlat yetiştirmek için mücadele eden bir esnaf grubudur. Sizin terörle eşleştirdiğiniz esnaf grubu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarını aylarca ücretsiz taşıdı. Kızılay kan stokları bitmeye yaklaştığında defalarca kan bağışında bulundu. Devletimize karşı hain ayaklanmaların karşısında her zaman en ön safta yer aldı. Yeri zamanı geldi ambulans, karakol, polis görevi yaptı. Sosyal yardım projelerine sınırsız destek verdi. Her meslek ve her toplulukta olduğu gibi biz taksici esnafının içerisinde az da olsa yanlış yapan insanlar olabilir. Bunlardan taksici esnafı olarak bizler de rahatsız oluyoruz. Ama o yanlış insanların dahi içerisinden terör çıkmayacağından şüpheniz olmasın.

“ŞİDDETLE KINIYORUM”

Tüm taksici esnafına tavsiyem ve ricamdır; Bundan sonra Akit TV izlemeyip gazetesini okumasınlar. Taksici esnafı sayesinde büyüyen ve gelişen Akit TV’yi asılsız ve dayanağı olmayan bu paylaşımları nedeni ile şiddetle kınıyorum.

“TÜM ESNAFIMIZDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

100 yıl önce 30 Ağustosta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun başlangıç günü olan 26 Ağustos tarihinde böyle bir hadsizlikle suçlanan taksici esnafımızın sözcüsü olarak burada bulunmaktan üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Onurlu ve duyarlı Akit TV yetkililerini tüm esnafımızdan özür dilemeye davet ediyorum.”

         

Editör: Haber Merkezi