Geçtiğimiz hafta sosyal medyada ismiyle gündem olan Zafer Partisi Yalova Milletvekili Aday Adayı Tayyibe Merve Çakar, gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesinde saha çalışmalarına devam eden Çakar, ismiyle tüm sosyal medya platformlarında bir anda milyonlarca etkileşim alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Çakar gazetemize, çok konuşulan isminin hikayesini, siyasi kariyeriyle ilgili düşüncelerini ve 14 Mayıs'ta yapılacak Türkiye tarihinin en kritik seçimindeki senaryolara ilişkin planlarından bahsetti.

KY: İsminizi kim koydu?

T.M.Ç: İsmimi babam vermiş.

K.Y: İsminizin özel bir anlamı veya hikayesi var mı?

T.M.Ç: Rahmetli babaannemin ismi. Bulgaristan’dan gelmiş bir Türk aileyiz ve o dönemde Bulgaristan’dan gelen Türk’lerde yaygın kullanılan bir isim.

Türk Dil Kurumu’na göre ise çok temiz, güzel kokulu anlamını ifade etmektedir.

K.K: İsminiz gerçekten bir olay yarattı. Olanlar karşısındaki yorumunuz nedir?

T.M.Ç: İsmimle gurur duyuyorum, partimizin milletvekili aday listesine layık görülürsem ve halkımız da şahsıma kendilerini parlamentoda temsil etmem için fırsat verirse, 14 Mayıs tarihinden sonra Gazi Meclisimizde Zafer Partisi grubu ile beraber yapacağım çalışmalarla, ismimi tarihe altın harflerle kazıyacağım.

K.Y: Size küfür ve hakaret edenlere ve size sempati duyanlara cevaplarınız nelerdir?

T.M.Ç: Hakaret edenlere aldırış etmiyorum. Tamamen seçim çalışmalarına odaklanmış durumdayım. Partim için, milletimiz için neler yapabilirim tamamen bun konulara yoğunlaşmış durumdayım. Onlara cevap vereceğime, onlar için neler yapabilirim, zamanımı buna harcıyorum.

Destek olanlar için ise desteklerinin tahmin edilmeyecek kadar çok anlamlı olduğunu, bana güç verdiklerini bilmelerini isterim.

K.Y: Siyasete çok hızlı bir giriş yaptınız, hedefleriniz neler?

T.M.Ç: Hedefimiz kazanmak. Sayın genel başkanımız çok çalışıyor, milletimiz için daha yaşanabilir bir ülke inşa etmeye çalışıyor. Benim de hedefim genel başkanımız ile aynı; Daha adil, daha zengin, daha güçlü, daha mutlu bir Türkiye...

K.Y: Zafer Partisi’nde siyaset yapmak için ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

T.M.Ç: Zafer Partisi’nin Yalova’da teşkilat kurduğunu öğrendiğim ilk anda üye olmaya karar verdim.

16 Nisan referandum sürecinde henüz Zafer Partisi kurulmamıştı, genel başkanımız Gaziantep milletvekiliydi, mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’na giderek itiraz eden tek siyasetçiydi. Biz seçmenlerin hakkını savunan tek siyasetçiydi. Bunun, şahsım üzerinde büyük bir etkisi var fakat kararımın en büyük gerekçesi, hepimiz için milli güvenlik sorunu haline gelen sığınmacılar hakkındaki kararlı duruşudur.

K.Y: Seçim ikinci tura kalırsa ve Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir yarışa dönerse tercihiniz ne olacak?

T.M.Ç: Ümit ediyorum ki ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan Bey seçimi ilk turda kazanacak. İlk turda kazanmazsa ikinci turda kesinlikle olacağını düşünüyorum. Tabiki tercihimi adayımızdan yana kullanacağım. Fakat sizin dediğiniz gibi bir senaryo ile karşılaşırsak, madem cennetin kapılarını açamadık, cehennemin kapılarını kapatacağız! Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar