Beşiktaş Belediyesi'nin desteği, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek, genç nesilleri eğitimle güçlendirmek ve kodlama bilincini yaymak amacıyla hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesi başladı. Projeye kısa sürede yüzlerce çocuk başvurarak yoğun ilgi gösterdi.  

4 TEMEL DEĞER ÖĞRETİLİYOR

Çocukların hayal gücünü geliştirdiği ve hayal ettiklerini tasarlamaya fırsat sağlayan ‘Yarını Kodlayanlar’ projesine Beşiktaş’ta ikamet eden 7- 14 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak katılabiliyor. Eğitimler kapsamında çocuklara 4 temel değerin öğretilmesi hedefleniyor; ‘Hayal Et’, ‘Tasarla’, ‘Yap’ ve ‘Paylaş’. Bu değerler aynı zamanda ‘Kendin Yap’ kültürünün de temelini oluşturuyor. Eğitimler 7- 28 Ağustos günleri arasında gerçekleştirilecek.

‘’GELECEĞİMİZİ ÇOCUKLAR KODLAYACAK’’

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak , ‘’Habitat Derneği ile beraber Türkiye'nin dijital dönüşümüne öncülük etmek için bu yıl da 7-14 yaş arası çocuklarımıza ücretsiz kodlama eğitimi veriyoruz. Geleceğimizi çocuklarımız kodlayacak’’ dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi