Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz Mehmet Cengiz şikayetçi; Çalıştıracak adam bulamıyoruz

TRT kanallarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez çocuklara hitap edecek olan TRT Diyanet Çocuk kanalında dini içerikli çizgi filmler paylaşılacak. Dini içerikli ilk çizgi film kanalı olma özelliği taşıyacak olan TRT Diyanet Çocuk kanalı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katıldığı törenle yayın hayatına başladı.

"İFFETLİ VE SAYGIN BİR HAYAT ÖĞRETECEK"

Erbaş, kanalla, İslam dininin inanç, ibadet, ahlak esasları hakkında farkındalık oluşturan, çocukları din ve değerler konusunda aydınlatan, bilgilendiren, bilinçlendiren eğitici yayınlar yapacaklarını söyledi.

Erbaş, “Çocukların bilgi ve becerilerini geliştirecek, zihin ve gönül dünyalarını güzelleştirecek, onlara insani erdem ve değerleri benimsetecek, onurlu, iffetli ve saygın bir hayatın yollarını öğretecek nitelikli programların üretilmesini önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ SAPKIN AKIM VE İDEOLOJİLERDEN KORUNACAK"

Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Batıl inanç ve düşüncelerin, sapkın akım ve ideolojilerin, yabancı kültürlerin olumsuz etkileri karşısında çocuklarımıza güçlü bir benlik idraki kazandıracak milli, özgün ve kaliteli içerikler üretmenin ve bunları çocuklarımıza izlettirmenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Kısacası TRT Diyanet Çocuk kanalımız, son derece titiz bir çalışma neticesinde üretilen içerikleriyle bir taraftan çocuklarımızın bilgi ve bilinç düzeylerini artırırken diğer taraftan da duygu ve düşünce dünyalarına ışık saçan yeni ve tertemiz bir penceredir.”

Erbaş, “TRT Diyanet Çocuk kanalımız, başta yarınlara dair umudumuza medar olan çocuklarımız olmak üzere milletimiz ve alem-i İslam için hayırlı olsun” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı