Hatimoğulları açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP, Eylül Ayını Adliyede Geçirecek
CHP, Eylül Ayını Adliyede Geçirecek
İçeriği Görüntüle

“70 yıl önce bugün İstanbul’da başlayıp kısa sürede ülke geneline yayılan, tarihimizin en büyük utançlarından biri olan 6-7 Eylül Pogromu ile yüzleşilmelidir. Rum, Ermeni, Süryani ve Yahudi yurttaşlarımız hedef alınmış; onlarca kişi katledilmiş, yüzlerce kadın cinsel saldırıya maruz kalmış, binlercesi ise yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmıştır.

Bu karanlık olayda hayatını kaybedenleri saygı ve hüzünle anıyor, bir daha benzer acıların yaşanmaması adına toplumsal hafızayla yüzleşmenin ve hakikatle buluşmanın şart olduğunu vurguluyorum. Kalıcı barış ve gerçek bir demokrasi ancak bu şekilde inşa edilebilir.”

Hatimoğulları’nın açıklaması, sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılırken, geçmişle yüzleşme çağrısına destek mesajları da geldi.