Türkiye’nin yükselen değeri Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD), ‘Medya ve Sanat Buluşması’ adı altında bir etkinlik düzenledi. Bakırköy Yeşilköy Spor Kulübünde kahvaltı programı ile başlayan buluşma renkli anlara imza attı. 

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu’nun ev sahibi olduğu etkinliğe; TÜMKİAD yönetim kurulu üyeleri, İl başkanları, sanatçılar, basın mensupları radyo ve televizyoncular yoğun katılım gösterdi. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Radyocu DJ İmparator yaptı.

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

TANRIKULU: SANAT VE BASIN ÖZGÜR OLMALI

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, kahvaltı sonrası kürsüye çıkarak birtakım açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün "Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz... Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatçı olamazsınız..." sözleri ile katılımcıları selamladı. Tanrıkulu, “Dünya tarihi için çok önemli bir toplantı içerisindeyiz. Özgür olmayan bir kuşun, kanat çırpmasının bir anlamı var. Medya, gazete ve basın özgür olmalı. Bugün burada ne bir siyaset ne de bir birilerine hizmet yok. Burada ülkemizin geleceği, güçlü bir Türkiye ve sanat ve basının özgür olması için katkı sunan bir topluluğuz. Radyocu kardeşlerim siz olmazsanız; bizim sesimiz gitmez. Siz görmezseniz, biz göremeyiz.” dedi.

“BİZ HERKESİN SESİ OLACAĞIZ”

“Biz TÜMKİAD’ı 2017 yılında kurarken ‘hiçbir siyasi partinin ne arka bahçesi ne de ön bahçesi olmamak’ adına bir yol çizdik. Biz doğru yapanın da arkasında durduk. Ama yanlışın karşısında da duracağız. Tabelamızı siyasete asla yer vermeyeceğiz.” diyen Tanrıkulu, 3 İl başkanlığının daha açılacağının müjdesini verdi.

Türkiye tarihi boyunca en güçlü iş topluluğu olarak TÜMKİAD’ı kurduklarını belirten, Tanrıkulu, “Zorluklar önümüze çıksa da biz hem yaptık hem de yaptırdık. Bizi durduramazlar. Kürt’ü Çerkezi, Lazı, Romanı, Terekemesi, Alevisi, Dadaşı ve Türk sanatçıları burada. Tüm renkleri TÜMKİAD olarak bir araya getireceğiz. Bu renklerin burada olması Türkiye için ne kadar kıymetli oldu. Biz alışılmışın dışına çıkarak ya rezil olacağız ya da milletin derdi ile dertleneceğiz. Sanatçılar benim için önemli değerler. Parasını kazanamayanlar var. TÜMKİAD güçlendikçe sanatçıların sorununu üst makamlara gündeme getireceğim. Çünkü onların bize umudu var; bizimde cesaretimiz var.” ifadelerini kullandı.  

“BÜROKRASİ TERÖRÜ YAPAN BENİ KARŞISINDA BULUR”

Bu ülkeye ne haram para ne de kötü bir şey sokmadıklarını dile getiren, Tanrıkulu, “TÜMKİAD bir ‘maya’ olacak dedik. Sonunda bu mayayı oluşturduk. Barışa, kardeşliğe ve birliğe maya olduk. Bu ülkeye yeni sanatçılar, televizyoncular ve radyocular lazım. Ben buraya sizleri reklam yapmanız için davet etmedim. Bizim amacımız; spora, sanata ve medyaya siyaset karışamaz ve bunlar özgür olmalıdır. Devletin koltuğunda oturanlar ‘bürokrasi terörü’ oluşturmamalı. Yoksa beni karşısında bulur.” şeklinde konuştu.

Son olarak Başkan Tanrıkulu sanatçıların türküleri eşliğinde halaya durdu. Renkli görüntülere sahne olan o anlarda Tanrıkulu’da türkülere eşlik etti. Hatıra fotoğrafı ile program sona erdi. 

TÜMKİAD HAKKINDA

İş insanları ve Nihat TANRIKULU önderliğinde bir araya gelerek 2017 yılında ‘TÜMKİAD’ kuruldu. Türkiye'nin milli ve manevi değerleri kırmızı çizgi olarak benimseyen TÜMKİAD kuruluşun üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen il başkanlıkları vermeye başlayarak tüm Türkiye geneline yayıldı. TÜMKİAD markası ülke sınırları dışına çıkarak dost ve kardeş coğrafyalarda tanındı. Azerbaycan, Irak, Suriye, İran, Kazakistan gibi birçok ülkede yatırım ve pazar araştırmaları yapılarak yatırım süreçleri başlatıldı. Ülke ekonomisinde önemli katkılarda bulunan kuruluşun hedefleri ise dünyada söz sahibi olmak. ZERRİN SARGUT – SÜLEYMAN ÇAY