Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Edirne İl Başkanlığı, Havsa Onur Yemek’te birçok TÜMKİAD İl Başkanı ve iş insanını bir araya getiren iftar programı organize etti.

WhatsApp Image 2023-03-29 at 18.51.32

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum’u makamında ziyaret etti. Tanrıkulu ile Kurum Edirne Havsa Onur Yemek’te TÜMKİAD il başkanlarının da katıldığı iftar programı öncesinde iş dünyasındaki gelişmeler hakkında istişarede bulundular.

Birçok TÜMKİAD il başkanı ve iş insanının katıldığı iftar programında TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ve MAK Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat birer konuşma yaptılar.

KURUM: BİR OLMAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK

TÜMKİAD Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi;

“Afetlerle yıkımlarla millet olarak mücadelemizi sürmekteyiz. Tüm bunlar olurken öldük bittik mi diyeceğiz yoksa kendimi toparlayıp beraber ve kol kola mı olacağız? Bunu millet olarak yine biz yapacağız. Çanakkale’de bu millet Cumhuriyeti kurmak için nasıl maddi, manevi ve fiziki nasıl mücadele verdiyse bugün de millet olarak yapacağımız tek iş bu ekonomik meseleleri nasıl atlatacağız diye düşünüp hareket etmeliyiz.

Bizim ülkemizin üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrilidir. Bizim bir olmak, diri olmaktan başka bir çaremiz yok. Biz bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya mecburuz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka gidecek bir yerimiz yok. Rabbim bizi birbirimizden ayırmasın, gecemiz hayırlı, Ramazan ayımız mübarek olsun diyorum.”

KULAT: ENKAZDAN KURTULMAK İÇİN BU STK’LARA İHTİYACIMIZ VAR

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, STK’ların önemine dikkat çeken bir konuşmaya imza atarak şöyle konuştu; “Peygamber efendimiz Ramazan’ın sonunu kurtuluş olarak tanımlar. Biz de inşallah içinden geçtiğimiz sıkıntılı süreçleri bu Ramazan’da atlatacağız.

Milletimiz halen çadırlarda, konteynerlerde yaşıyor ve milyonlarca kişi evini terk etti. Ben de Elbistan’a gittim çok büyük sıkıntıların yaşandığı dönemde biz STK’ların çok önemli olduğunu bir kez daha anladık. TÜMKİAD bir STK olarak yola çıkarken iş insanlarını bir araya getirerek, Anadolu sermayesini dünyaya açmayı amaçladı. Genç bir lideri var, yanında kendisi gibi ona inananlar ve ortak dertleri de vatan ile bayrak olan genç bir harekettir. TÜMKİAD’ı bir Edirne’de gördük, bir Kars’ta gördük. Sınırdan sınıra şubeler açıldı. İnsanlar birbirlerine omuz verdiler. Omuz verdikleri şey de Anadolu’ydu. İşte bu noktada iş dünyasına ve STK’lara çok iş düşüyor. Biz bu insanları göçük altından kurtarmak istiyorsak TÜMKİAD’a çok iş düşüyor.

Depremin, ekonominin ve adaletin altında kaldığımız için çok ihtiyacımız var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi ve hakkın hukukun üstün olması için bu STK’lara çok ihtiyacımız var. Daha güçlü para birimi için de bu STK’lara ihtiyacımız var. Tanrıkulu’yla başlayan bu hareket, göreceksiniz öyle yerlere gelecek ki. Burada bunun işaret fişeğini görüyoruz. Allah doğru yolda yürüyenlerin yardımcısı olsun. Önümüzdeki seçimlerin de ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

TANRIKULU: SİYASİLERİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIZ

Kürsüye alkışlarla çıkan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, “Kendimize gelmemiz gereken, ibret alacağımız bir mesaj aldık Yüce Allah’tan.

Türkiye’de yeni yüzlere ihtiyaç var. Siyasetçilerin arka bahçesi olanlara ihtiyaç yok. Ben milletime sesleniyorum; bir kalkış var. Bu kalkış vatana millete bayrağa hizmet kalkışıdır. Biz siyasetin arka bahçesi olmayacağız ama siyasete yön vereceğiz. Burada hiçbir siyasetçinin toplayamayacağı kişileri bir araya getirdik.

Biz birlikte yaşamak zorundayız. Hepimiz biriz. Bizlerin tam zamanı. Bugün bir arada olma zamanı. Dünyanın en onurlu ülkesi, en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bu toprakların değerini bilmeliyiz.

“DEVLETLE HÜKÜMETİ KARIŞTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Devlet ile hükümet ayrımına değinen Nihat Tanrıkulu, “Bizler millet olarak devletin ta kendisiyiz. Biz milli takım forması giyen STK’yız. Biz bir olursak başarırız. Birileri ihanet ediyorsa, beynini kiraya veriyorsa bilsin ki artık devletçi bir STK var. Meydanı boş bırakmayacak bir TÜMKİAD var. Bizim derdimiz çıkar değil devlet ve millettir.

Nihat Tanrıkulu siyasete çok yakışıyorsunuz diyorlar. Biz 10 kişiyi bir araya getirip parti kurup bakanlık alanlardan olmadık olmayacağız. Biz yerine göre rol yapamayız. Biz bölgeye göre kimlik değiştiremeyiz. Değerli kardeşlerim lütfen etnik köken, din ve mezhep üzerinden siyaseti kurgulayanlara bu ülkeyi ve çocuklarınızın geleceğini teslim etmeyin.” ifadelerini kullandı.

“FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarına seslenen Tanrıkulu, “Biz gece gündüz bu ülkenin geleceği için çalışan iş insanlarıyız. Bu ülke çok kaybetti. Bugünden sonra bu değişecek. TÜMKİAD meydanlarda devletçiliği anlatacak. Dürüst siyaset yapmak isteyen adam gibi adamları bulup devletine ülkesine kazandıracak. Biz bu ülkede bölmeyeceğiz, böldürmeyeceğiz, bölmek isteyene de fırsat vermeyeceğiz.

Yalan konuşmayan birini ne kadar özlediğinizi gözlerinizden okuyorum. Tüm Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adaylarımıza söylüyorum. Bu milletin geleceğiyle oynamayın. Ben çocuklarımı çok seviyorum ama çocuklarımdan önce vatanımı ve milletimi seviyorum. Kiraya verdiğiniz akıllarla çocuklarımızın geleceğini vermeyin. Vatana ve millete hizmet için yarışın. Sevgili davetlilerimize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Zafer giden hiçbir yol güllerle çevrili değildir.” diye konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı