İstanbul'da bulunan Tuzla Piyade Okulu'nda iddiaya göre öğrenci Teğmenler arasında 'Atatürk kavgası' çıktı. Komutanlara yapılan şikayette Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin “Allahü teâlâ için sevmek” anlamına gelen ‘Hubb-i fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurdu, bu grup üzerinden yapılan yazışmalarda haftasonları bir eve gittikleri, bir ağabeyden kitap aldıkları ve bir “dava”dan bahsettikleri yer aldı.

VİDEO KAYDI ORTAYA ÇIKTI

'Namaz kılmayan hayvandır' diyen profesör özür diledi 'Namaz kılmayan hayvandır' diyen profesör özür diledi

Ortaya çıkan bir videoda cemaat yetkililerin piyade okulundaki alt devreleri cemaat toplantısına çağırdığı iddia edildi.

İşte o video;

BAKAN GÜLER'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise okulda yaşanlar sonrasında, “Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor” açıklamasında bulunmuştu.

ÖZEL'DEN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Bakan Güler'in açıklamalarına tepki göstererek şunları söyledi;

"Ne fotoğrafı? Niye söylemiyorsun, ‘Atatürk fotoğrafını’ diye de sadece ‘fotoğrafı’ diyorsun. ‘Toplu iğne olmadığı için takmayan’ savunmasını yapmak, avukatlığını yapmak size mi düştü?”

“Yapmış olduğu görevlerden, üstlendiği görevden, kendisine bağlı kuvvetlerden dolayı saygı duyduğumuz birisinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak ya biz onun aklını başına getireceğiz"

Editör: Anıl Kılıçlı