CHP Tuzluca belediye başkan Aday adayı Bilgihan Ova bir gurup dostuyla Tuzluca CHP ilçe örgütünü ziyaret etti. Ova, Çalışmaları ve Tuzluca için yapacağı hizmetler hakkında kısa bir bilgilendirme toplantısı yaparak, bir gönüllü ordusuyla yola çıktıklarını ifade etti.

CHP Tuzluca İlçe Başkanı Süleyman Ulutaş ve ilçe yöneticilerinden Kalander Gölçek'e bir çalışma dosyası sunan ve burada konuşan Tuzluca Belediye Başkan aday adayı Bilgihan Ova,"Bugün ilçe yönetimimize kısa bir çalışma ziyaretinde bulunduk. Bizler Tuzluca sevdalıları olarak geride koca bir gönüllü ordusuyuz. Bunu herkes inşallah adaylık sürecinde görecek.” diyerek yerel seçimler için büyük iddiasını ortaya koydu.

Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi

BİLGİHAN OVA KİMDİR?

Bilgihan Ova, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım A. B.D dereceyle bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisansa devam etti.

"Zirvelerin dağcısı" unvanını alan Bilgihan Ova Ağrı Dağı'na 6 kez zirve tırmanışı yaptı. Kültür-sanat-eğitim ve doğa çalışmaları dolayısıyla, Almanya Lünen Belediyesi ödülünün yanı sıra onlarca ödülün sahibi.

Ova, Iğdır’da Ağrı Dağı özelinde yapılan tırmanışlar kapsamında turizmin geliştirilmesine yönelik yeni projeleriyle de öne çıkan bir isim. Özellikle Ağrı Dağı’na Iğdır’dan gidilebilen bir rotanın yasak olduğunu belirten Ova, buranın macera severler için daha cazip olduğunu birçok veriyle sundu ve bu rotanın kullanılmasıyla dağcılık alanında turizm faaliyetlerinin de çoğalacağını öngörüyor.

Editör: Anıl Kılıçlı