Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesinin ardından gözler Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ın üzerindeydi. Özdağ ile görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmelere ilişkin açıklama yapmazken, Ümit Özdağ tarafından olumlu görüşler geldi.

BUGÜN ORTAK AÇIKLAMA

Zafer Partisi, Genel Başkan Özdağ ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 11'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde ortak bir açıklama yapacağını duyurdu.

Paylaşılan açıklama şöyle:

"Değerli Basın Mensupları,

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarın (bugün) saat 11.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin ortak basın açıklaması yapacaklardır."

Zafer Partisi lideri Özdağ da şu paylaşımda bulundu:

"Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık. Yarın (bugün) saat 11.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız."

MUTABAKAT METNİ HAZIRLANDI

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs Cuma günü, desteğini istediği Zafer Partisi lideri Özdağ'ı ziyaret etmesinin ardından iki lider dün CHP Genel Merkezi'nde yeniden bir ikili görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Özdağ, olumlu bir süreç işlediğini ve Kılıçdaroğlu'na bir mutabakat metni sunduklarını, Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı paydaşlarıyla konuştuktan sonra olumlu bir dönüş yapacağına inandığını belirtmişti.

‘Borç’ pankartı Çatalca Meclisi’ni karıştırdı ‘Borç’ pankartı Çatalca Meclisi’ni karıştırdı

Bugün saat 11'de yeniden basın açıklaması yapan Özdağ, sürecin olumlu ilerlemeye devam ettiğini, Kılıçdaroğlu ile bugün tekrar görüşeceğini açıklamıştı.

Editör: Anıl Kılıçlı