Büyük bir çabayla 2017’de kurulan ve asırlık iş dünyasında kısa sürede önemli bir yer edinen genç iş insanlarının oluşumu TÜMKİAD (Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği), üyeleriyle buluştuğu, projelerin sunulduğu ve yeni üyelerin katılımlarının yapıldığı otel toplantılarına devam ediyor.

Küçükçekmece Halkalı’da bulunan Elite World Grand Oteli’nde yapılan toplantı, Cumhuriyetimizin aziz şehitleri ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantının girişinde dev ekranda özel bir klip gösterimi yapılarak TÜMKİAD’ın kuruluşu ve gelişimine ilişkin kısa bir anlatı yapıldı.

DEPREM FELAKETİ UNUTULMADI

TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, sahneye davet edildi. Sahnede kısa bir konuşma yapan Eliaçık, “Anons ettiğinizde masadan kalkıp buraya gelene kadar ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten yaşadığımız bu büyük felakette TÜMKİAD’ın ve iş insanı dostlarımızın koruma kalkanlarını üzerimizde hissettik. Hepinize yürekten teşekkür ederim.” dedi.

TANRIKULU BÜYÜK BİR COŞKUYLA SAHNEYE ÇIKTI

TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, büyük alkışla sahneye çıkarak, ateşli bir konuşmaya imza attı.

Motivasyon konuşmacılarını aratmayan Tanrıkulu, “Gurur yapmayın. Beni değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyet için çalışan üreten kendinizi alkışlayın. Bu vatan bizim, bu millet, bu devlet bizim.” dedi.

“KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR”

Derneğe girmek için temiz sicil ve vatan sevgisi aradıklarını ifade eden Tanrıkulu, “TÜMKİAD’ın kapıları herkese kapalı. Evet kapalı. Gelmek isteyenler gelip kapıyı çalacak biz diyeceğiz ki “kimsin?” Vatanını milletini seviyor musun, sicilin temiz mi, amacın siyaset mi yoksa iş yapıp üretmek mi? Bu kriterleri karşılıyorsa gelecek, gitmek isteyene de kapımız açıktır.” diye konuştu.

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu? Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu?

“BAŞLIYORUZ…”

Tüm dikkatin kendisine verilmesini isteyen Tanrıkulu, “Telefonlarınızı bırakın. Şu telefonları bırakın. Bir programı veya sorunu olan varsa burada oturmasına da gerek yok. Artık dinleme ve söyleme zamanı.

Enerji düşüklüğü var. Durduğunuz an başlamazsanız zafere asla ulaşamazsınız. Herkesin durduğu bizim başladığımız gündür.

Genç iş insanları, avukatlar görüyorum. Siz sermaye yardımı almadan, küresel güçleri arkanıza almadan bu genç insanları burada toplamak kolay değil. Biz yola çıktığımızda bize güldüler, tabela derneği olacak dediler. Ama hiç kimse bunu görmedi; Dışı beğenmediğimiz insanın içini merak etmiyoruz. Hep dışarıdan bakıyoruz. Kimi korktu girmedi içime, kimse dinlemedi.” diye konuştu.

“YAŞLI BÜROKRASİNİN İŞGALİNE SON VERECEĞİZ”

İş dünyasının ve özellikle ticaret odalarının gençleşmesi gerektiğinin altını çizen Tanrıkulu, “Kimse bize siyasi gücü arkasına alarak baskı yapamaz. Biz devletin mekanizmaları bozulmasın diye çalıştık. 140 yıllık İstanbul Ticaret Odası’nda aslanlar gibi karşılarına çıktık. Dedik ki sen de devletini seviyorsun ben de devletimi seviyorum. Ben burada yönetmek istiyorum dedik. 70 yaşında gelip koltukları işgal etmişler. Bu benim için işgalciliktir. Bana dediler babanın malı mı, evet babamın malı, bu devletin bu milletin malı dedim.

Yıllardır ihracatını yapan, sistemini oturtmuş kişileri ön plana çıkarıp onları ödüllendirmek yerine yeni üretim ve ihracat yapmaya başlamış genç iş insanlarını öne çıkarıp ödüllendirmeniz gerekir. Bu memleketin yeni yüzlere ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİM TECRÜBESİ OLMAYANLAR ÜLKE YÖNETİYOR”

Üreten, istihdam yaratan insanların siyasete ve devlet yönetimine doğrudan etki etmesi gerektiğini söyleyen TÜMKİAD Başkanı Tanrıkulu, “İş insanları, işi emeği yöneten insanların siyasete yön vermesi gerek. Hiç adam yönetmemiş insanlar gelip ülkeyi yönetiyorsa o zaman burada bir problem var.

İl başkanlarıma sesleniyorum. Ticaret odalarında adaylarınızı çıkarın. Kaybetmek aslında kazanmaktır. Biz İstanbul Ticaret Odası’ndaki seçimde birçok komitede kaybettik ama 14 komite aldık. Ve divan başkanımız da var. Bir dahaki dönem İstanbul Ticaret Odası’nı da alacağız. Ben size İstanbul Ticaret Odası’nı nasıl kazanacağımızın dökümanlarını vereceğim. Bazı komiteleri çok az oy farklarıyla kaybettik. Bu demektir ki kazanabiliriz. Değişim birleştirerek olur. Bir dahaki sefere sağı da solu da TÜMKİAD’a gelecek ve siz de şahit olacaksınız.” dedi.

“HER AY YAPACAĞIZ”

Toplantılara devam edileceğini söyleyen Tanrıkulu, “Her ay otel toplantılarımızı yapmaya başlıyoruz tekrar. Yeni projelerimiz, yeni üyelerimiz, rozet takma törenlerimiz olacak.

Yarın bir gün bu salondan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar çıkacak. Bunu not alın.” dedi.

MÜJDEYİ VERDİ; TÜMAŞ YATIRIM ORTAKLIĞI

Hem iş insanları hem de yatırımcılar için önemli faaliyetlerde bulunacağını söylediği TÜMAŞ Yatırım Ortaklığı isimli bir şirket kurduklarının müjdesini veren Tanrıkulu, önümüzdeki dönemde yapılacak faaliyetlerden bahsetti.

Tanrıkulu, “TÜMAŞ ne yapar? TÜMAŞ 50 ortaklıkla başladı. TÜMAŞ’ın başına genel başkan yardımcım Burhan Osmanoğlu’nu getirdim. Şimdiye kadar hiç ihaleye girmedik ama bundan sonra gireceğiz. Birileri 9’a yapıyorsa biz 7’ye yapacağız ki o 2’yi devletimiz kazansın. Devlet güçlü olursa biz de güçlü oluruz. Bize bürokratik terörü yaşatanlara o koltukları dar edeceğiz.

TÜMAŞ ile iş insanlarımızın daha kolay iş yapması ve üretmesi için aracılık yapacağız ve kredileri, imkanları ulaşılabilir kılacağız. Alım satımlar yaparak, ihalelere girerek sermaye havuzumuzu artırmayı düşünüyoruz. Öz sermayemiz ve nakit paramız hazır. 3 tane avukatımız ve mali müşavirlerimiz var bu şirket şeffaf olacak öyle Tosuncuk vakaları gibi değil her şey açık ve net ortada. Koyduğunuz para hiçbir şekilde erimeyecek. Burası iddia ediyorum ki yıllar sonra Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olacak.” dedi.

DEVLETE AÇIK MESAJ

Devlet yöneticilerine de seslenen Tanrıkulu, “Burada devletin önemli noktalarında bulunan arkadaşlarımız da var. Onlara da söylüyorum. Biz kirli iş yapmayacak ve kimsenin hakkını yemeyeceğiz ancak devletin de bizim hakkımızı korumasını kesin bir şekilde amasız fakatsız istiyoruz nokta.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı