12 yıldır mağdur olduklarını söyleyen ev sahipleri, 2009’da kentsel dönüşüm kapsamında konutlarının lüks dairelere dönüştürüleceği projeye katılmışlardı. Mağdur ev sahipleri, Innovia 4 isimli projenin müteahhit firması Yeşil İnşaat’ın Topkapı’daki rezidansı önünde bir protesto düzenledi.

DÖNEMİN ESENYURT BELEDİYESİ İMZALI
Bir süre kira yardımı da yapılan ev sahipleri 12 yıldır yeni evlerinin olduğu projenin bitmesini bekliyorlar. Dönemin Esenyurt Belediyesi Necmi Kadıoğlu başkanlığında projenin başlatıldığı ve dönüştürülmek üzere eski konutların yıkıldığı öğrenildi. Ev sahiplerine 30 ay sözü verilmişti ancak 12 yıldır projenin küçük bir bölümünün kaba inşaatı bitirilip yarıda bırakıldı. Mağdur ev sahiplerine kira yardımı da artık yapılmıyor.

Mağdur olduklarını söyleyen ev sahipleri, “7 bin konut, 250 kişilik bir mağduriyet” ifadesini kullanıyorlar.

Mağdurlar inşaat firmasının önünde birçok kez toplandı;

MECLİS KOMİSYONU OLUŞTURULDU YİNE SONUÇ ALINAMADI
Mağdur ev sahipleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuyla ilgili bir komisyon kurulduğunu ancak yine bir sonuç alamadıklarını söylediler.
ILICALI REKLAMINI YAPMIŞTI
Medya patronu Acun Ilıcalı’nın da söz konusu projenin reklamını yaptığı ortaya çıktı.

“KAMU ELİYLE EVLERİMİZ GASP EDİLDİ”
Ev sahiplerinden Kadir Bey, 41 yaşında projenin başladığını şimdi ise 53 yaşında halen yeni evini beklediğini söyledi. Kadir Bey, “Kentsel dönüşüm projesi kapsamında binalarımız yıkıldı 30 ayda teslim edilecekti 12 yıl oldu hala bekliyoruz. Nerede hükümet 7 bin konutluk Innovia 4 Projesi sözleşmelerinde dönemin belediye başkanı imza atmasına rağmen kamu eliyle evlerimiz gasp edilmiştir. Ne hükümet ne devlet hakkımızı korumamıza yardım etmedi.” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı