CNN’in, Walter Isaacson’ın milyarder iş insanının biyografisini kaleme aldığı Elon Musk adlı kitaptan aktardığına göre; Elon Musk’ın geçen yıl Ukrayna’nın Kırım’daki Rus donanmasına yönelik saldırı girişimini engellediği ortaya çıktı. Musk, patlayıcı yüklü insansız deniz araçları hareket etmeye başladığında Starlink sistemlerini kapattığı ve Ukrayna ordusunun internet bağlantısını kestiği belirtildi.

‘BARIŞÇIL AMAÇLAR İÇİN GELİŞTİRDİM’

Ukraynalı yetkililer, sistemlerin yeniden etkinleştirilmesi için yalvardı, ancak Musk sistemleri açmadı. Bunun üzerine dronelar zararsız bir şekilde kıyıya çıktı. Musk, Rus yetkililerle yaptığı görüşmelere dayanarak bu saldırıya Rusya’nın nükleer bir yanıt verme olasılığından endişe ettiğini öne sürdü. Olayı, “mini bir Pearl Harbor Kırım’da gerçekleşmedi” ifadeleriyle değerlendiren Musk, Starlink’i drone saldırıları için değil, barışçıl amaçlar için geliştirdiğini ifade etti.

X’TEN AÇIKLAMA YAPTI

Elon Musk, konuya dair X hesabından şu açıklamayı yaptı:

Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü

"Starlink'in Sevastopol'a kadar etkinleştirilmesi için hükümet yetkililerinden acil bir talep geldi. Açıkça görülen niyet, Rus filosunun çoğunu demirde batırmaktı. Eğer onların isteklerini kabul etmiş olsaydım, SpaceX büyük bir savaş eyleminin ve çatışmaların tırmanmasının açıkça suç ortağı olacaktı."

Editör: Anıl Kılıçlı