19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Sarıyer’de düzenlenen fener alayına katılan binlerce kişi “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla yürüdü.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen fener alayı Yeniköy Çamlık Parkı’ndan başlayıp, İstinye’deki eski tersane alanına kadar sürdü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı fener alayını oluşturan Sarıyerliler heyecan ve coşku içinde  ilerleyip, Sarıyer Belediyesi Ramazan Şenlikleri’nin yapıldığı alana İzmir Marşı ile girdiler.

“23 HAZİRAN’DA HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Alanda bulunan beş binden fazla vatandaşa hitap eden CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç şunları söyledi:

“Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim” diyerek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan doğan güneşe selam olsun. Öyle bir güneş ki ! Bağımsızlık güneşi, Cumhuriyet güneşi, demokrasi, birlik ve beraberlik güneşi.. Ve sonra ülkenin tüm dağlarında çiçekler açtı. “Ordu yok” dediler, “kurulur” dedi. “Para yok” dediler, “bulunur” dedi. “Düşman çok” dediler, “yenilir” dedi. İşte bu ruh ve inanç, bizleri esaretten kurtarıp, bağımsızlığa kavuşturdu. İnadımız, kararlılığımız, inancımız, cesaretimiz, umudumuz ve pes etmeyişimiz. Korkmadan yürüyüşümüz, işte her şey bu yüzden. Ülkemizdeki kara bulutları dağıtmak için, yeniden demokrasi ve bağımsızlık için bir kez daha hep birlikte hürlüğün havasını haykırma zamanı. “23 Haziran’da Her Şey Çok Güzel Olacak” diyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle, bize bu güzel ülkeyi emanet eden başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”

İSTİNYE’DE BÜYÜK COŞKU

Sarıyer Belediyesi tarafından, İstinye tersane alanında düzenlenen gecede ise oyuncu Şevket Çoruh, şarkıcı Betül Demir ve İlyas Yalçıntaş Sarıyerlilerle buluştu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı özel gecesinde ilk olarak sahneye çıkan oyuncu Şevket Çoruh, mini söyleşisi sonrasında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okurken, alanı dolduran binlerce Sarıyerli kendisine büyük bir coşku ile eşlik etti. Gecede sahne alan Türk Pop Müziği'nin sevilen isimleri Betül Demir ve İlyas Yalçıntaş, şarkıları ile dinleyicilere müzik ziyafeti çekti.

BAŞKAN GENÇ TÜRK BAYRAKLARIYLA SAHNEYE ÇIKTI

Kutlamalara katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de elindeki Türk Bayraklarıyla sahneye çıkarak büyük coşkuya ortak oldu. Yüreklerinde milli mücadele ruhu ve büyük bir heyecanla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı geceyi izlemeye gelen binlerce Sarıyerli, hep bir ağızdan 10.Yıl ve İzmir marşlarını söyledi.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi