İSTAD Başkan yardımcısı Metin Yıldırım'ın sunumu ile başlayan program saygı duruşu, iki ülkenin milli marşlarının okunması ve şehitler için Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı.

Programa çok sayıda basın mensubu, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü Erdoğan Hamas'la İstanbul'da görüştü

KARAKOYUNLU: HOCALI’NIN HESABI MUTLAKA SORULMALIDIR

Katılımcıları selamlayan İSTAD Başkan Sefer Karakoyunlu; “Asrın Soykırımı Hocalı’yı unutmadık unutturmayacağız. Dünyanın gözü önünde vahşice işlenen Hocalı Soykırımı’nın hesabı mutlaka sorulmalıdır. O gün orada soyulan Türk’ün derisiydi. Tarihte bazı acılar vardır ki; üstünden yıllar geçse de unutulması mümkün değildir.

1992’de Azerbaycanın, Hocalı kasabasında ve civar kentlerinde işlene soykırımın hesabı maalesef sorulmadı. O gün bu vahşi cinayeti işleyenler Soykırımı tüm ayrıntılarına kadar kitaplarında itiraf etmişlerdir. Vahşetin büyüklüğünden övünç duyarak, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde serbest bir şekilde dolaşmaktadırlar. Bu vahşete seyirci kalan ve 32 yıldır, suçlular hakkında işlem yapmayan Avrupa İnsan Hakları savunucularını ve de bu vahşeti işleyenleri şiddetle kınıyoruz.  Evet; haksız yere işgal edilmiş topraklarımız, 44 gün+23 saatlik kahramanlık dolu mücadele sonucu, binlerce şehit verilerek geri alındı ama, Hocalı Soykırım yapanlar cezalandırılmadı.

O gün Azerbaycan'ın çeşitli bölgelerinde Soykırım yapanlar ve vahşice cinayet işleyenler elini kolunu sallayıp Avrupa'da dolaşmaktadırlar. Bu canilerin mutlaka cezalandırılması gerekiyor. Geç tecelli eden adalet, adalet değildir. Biz Türk toplumu olarak bu Soykırım'ın tarihin tozlu raflarına kaldırılmasını asla izin vermeyeceğiz Aynı zamanda bölgede barış ve istikrarın sürmesi için Ermenistan'ın atmış olduğu imzanın arkasında durması gerekiyor" dedi.

MEMMEDZADE: NEREDE İNSAN HAKLARI, NEREDE ADALET?

Daha sonra konuşma yapan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Fedarasyonu (TADEF) Genel Başkan V. Parviz Memmedzade "Hocalı Soykırımı'nı gören insan hakları savunucularının bu soykırımı tanıması gerekiyor. Nerede insan hakları, Nerede adalet!"dedi.

“İNSAN HAKLARINDAN DEM VURANLAR HOCALI’YI DUYMUYOR”

Hukukçu Prof. Dr. Amil Aliyev yapmış olduğu konuşmada Hocalı'da işlenen cinayetin Soykırım tanımına harfiyen uyduğunu ve Avrupa İnsan haklarından dem vuranların bu konuya duyarsız olduğunu belirtti.

DAYANIŞMA MESAJI VERİLDİ

Daha sonra söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Başar Ünal, Kadıköy Ak Parti ilçe başkan Av. Fatih Kaya YeniÇağ medya gurubu başkanı Agil Elesger, Önder TV temsilcisi Ramil Aliyev, Hocalı'da yapılan soykırımı kınayıp birlik dayanışma mesajları verdiler.

Programa ikramlarla son buldu.

Editör: Anıl Kılıçlı