CHP’nin üyeleri ideolojik üye olmazsa…

Yani kendinden çok yurdunu, insanını, laikliğini, ülkenin geleceğini düşünüp o amaçla parti üyesi olmazsa daha çok kargalar çıkar.

CHP’den seçilmiş vekil gider yeni kurulan partiye yönetici olur, başkası gider başka partiden belediye başkan aday adayı olur, kimi gider kendi partisini kurar, uzaar gider.

Bizim Karga’ya gelince, geçtiğimiz dönem değil önceki dönemde ilçe yönetimine girmiş bu dönem  kaybeden listeden aday olmuş yönetime girememiş, köy derneğine aday olmuş kazanamamış  bakmış kısa dönem fayda yok, CHP’den ayrılıp AKP’ye katılmış.

Sosyal medya hesabına bak hukuk okumuş ama özel bir sağlık kuruluşunda laborantmıdır-labiretnmidir nedir?

Sanırsınız olmazsa olmaz. Hani Kılıcdaroğlu’nun dile getirdiği “ben ne olacağım” diyenlerden.

Biri var, iki kelimeyi bir arada konuşamayanlardan. Eğitimi olsa canın sağolsun. İlçe binasında, köy derneğinde konuşurken ben 40 yıldır 50 yıldır CHP’liyim der.(Bu CHP içinde sıkça konuşulur ve bunlardan çokça bulunur, enerji harcamamış,katkı sunmamış,parti militanlığı yapmamış, gelişmeye açık olmamışlar ama CHP’nin en uzun üyesi olmakla övünürler,başka bir numaraları yoktur).

Her yere adaydır. Mahalle muhtarlığından başlar, belediye meclis üyeliği, fırsat bulursa belediye başkanlığı gaza getirip işletenler olursa milletvekilliği aday adaylığı.

Parti ilçe yönetimine doğal adaydır ciddiye alan olursa.

Daha geçenlerde İstanbul’un en büyük ilçelerinden birinde mahalle delegesi oldu köy ve akraba sayesinde. Pazarlık sonucu il delegeliğiyle fit oldu ve desteklediği grup az bir oy farkıyla kazandı. İstanbul il seçimlerinde kurultay delegeliği için ısrarcı oldu.( İstanbul delegeleri kısa sürede birbirlerini tanıma fırsatı olmadığından gruplara oy veriliyordu). Kendi ilçesinde ayrılmış olan delege sayısında ilçe yöneticileri sıkıntıya düştüler. Sayı belli, onu yazmasak olmaz, bunu yazmasak küser durumları.

Sonra büyük bir azimle listeyi tamamladılar bir kişi hariç. Diretiyordu bende gireceğim diye, direten o kişi,  her zaman her yere aday, iki kelimeyi bir araya getiremeyen ve halkla ilişkisi zayıf üye idi. Listeden çıkaracakları kişiyi aramaya başladı ilçe yönetimi. Listeye aldıkları kişileri tekrar gözden geçirdiler. O bunun yakını, o buna izin vermez, o küser bize oy vermez, o aleyhimize çalışır gibi kıstaslar sonucu, en ideolojik hiçbir makamda gözü olmayan üniversite mezunu yıllardır ilçede eczacılık yapan ÇYDD ‘nin kurucularından sivil toplum örgütlerinde yöneticilik, üyelik ve aktivistlik yapan kişiye durumu anlattılar. Hiç düşünmeden beni çizin dedi, ama aynı azim ve tutarlılıkla partisine hizmet etmeye devam etti. Onu çizdiler malum kişiyi kurultay delegesi yaptılar. Valla Parti MYK’sına da aday olur diye bekledim ama kim ikna etti ise…

CHP bu durumdan, delege ağalığından kurtulmadıkça Kargası hiç eksik olmaz, partide sıkça yıpranır.

CHP önce sosyal demokratlığı sonra anayasa, insan hakları, çevre, iletişim konularında üyelerine eğitim vermez ise…