1977 yılından bu yana, Emek Dünyamız 1 Mayıs Bayramı'nı hep Taksim'de kutlamak istemiştir. Ancak siyasal iktidarlar buna izin vermemek için türlü bahaneler ileri sürmüştür. Ardından geçen 47 yılda hep aynı oldu: Emekçiler "Taksim" dedi, iktidarlar "hayır" dedi. Bu yüzden bu bayram bir türlü İstanbul'da tam anlamıyla kutlanamadı.

Yıl 2024, yine aynı film... Yine Taksim yasaklı... Yine İstanbul'un dört bir yanında utanç verici ve ilkel görüntüler var... Oysa Emek Dünyasını yönetenlerin bir B planı olabilirdi. Oysa tüm bu yıllar boşa gitmezdi. Mademki Taksim'e izin verilmiyor, o zaman sendikalar tarafından B planı devreye sokularak İstanbul'un iki yakasında tüm Emekçiler 1 Mayıs'ı kutlayabilirdi. Böylelikle inatlaşmaya gerek kalmazdı, bu 1 Mayıs'ta da katılımcıların çabaları boşa gitmezdi. Herkes hüsrana uğramaz, evinin yolunu tutmazdı. Artık Emekçiler ile Güvenlik Güçlerini karşı karşıya getirip, bir inatlaşma ve sürtüşme ortamı oluşturmanın bu milleti yormaktan başka bir işe yaramayacağı bilinmeli...

Sonuç olarak, iki yakada birer meydan ayarlanmalı... Taksim olmuyorsa tüm Emekçiler bu meydanlara toplanarak kutlama yapmalıdır. Buralarda sendikacılar, siyasiler ve diğer uzmanlar günün anlamı ve önemi üzerine konuşmalar yapmalı, emekçilerin sloganları arasında gerekli uyarılar yapılmalı ve önemli mesajlar verilmelidir.

Sahi, 2024 yılında 1 Mayıs günü... İstanbul'da yer yer kalabalıklar var... Polisle inatlaşma ve direnme var... Eve dağılıp gidenlerde büyük bir hayal kırıklığı var... Ne kadar acı değil mi ey sendikacılar? Yazık değil mi bu dağınıklık ve yalnızlık manzaralarına... Sonuçta sizin B planınız nerede? Nerede sizin gür sesli bayram mesajınız? Keşke başka alanlarda toplanıp, bugünkü dağınık performansı tek sesli ve güçlü bir şekilde haykırsaydınız.

Ne diyelim, oysa çalışan ve çalışmayan emekçilerin dile getirilecek çok sorunu vardı... Tüm bunlar bir inat ve plansızlık yüzünden boşa gitti. Arkası yarın olmaz, seneye bir B planı yaparsınız artık!..

İKİ ACIMIZ VAR

BUNLARDAN BİRİ, 1 MAYIS 1977'DE TAKSİM'DE 33 YURTTAŞIMIZLA BİRLİKTE TETİKÇİ KİRLİ ELLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN AMCAMIZ KENAN ÇATAK'IN 47. ACI VE ÖZLEM YILDÖNÜMÜDÜR. KENDİSİNİ RAHMETLE ANIYORUM.

DİĞER ACIMIZ İSE GEÇEN HAFTA ABD'DE VEFAT EDEN VE CENAZESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEKİRDAĞ MURATLI'DA TOPRAĞA VERİLECEK OLAN, BÜYÜK AMCAMIN TORUNU SEVGİLİ CEREN OLGA SAYAN'DIR. IĞDIR, TEKİRDAĞ VE ABD ÜÇGENİNDE TÜM AKRABALARI VE TÜM SEVENLERİ YASA BOĞAN BU ACI KAYBIMIZ... 47 YIL ÖNCE KENAN'IMIZ... BU KEZ DE SEVGİLİ CEREN'İMİZ, 1 MAYIS TARİHİNİ ACI KAYIPLARIYLA YAZDILAR YÜREKLERİMİZE... KENDİLERİNİ HEP SAYGI, SEVGİ, ÖZLEM VE RAHMETLE ANACAĞIZ.