Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuruda bulundu. Kent Konseyi üyeleri İş insanları STK temsilcileri ve farklı partilerden üyeler ile birlikte CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’na gelen Kızılırmak dosyasını Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’a teslim etti. İlçe Başkanı Başaran Arslan, Kızılırmak’ı çocukluğundan beri tanıdığını ifade etti. Kızılırmak ise sözlerine 

Gerekirse Partimizin Aday Adayları ile bir araya gelerek ortak yol arayacağını ve çekişme yerine el ele olunarak yola yürünmesi için çaba sarf edeceğinin altını çizdi.

Erol vizyonunu anlattı, Yerlikaya dinledi Erol vizyonunu anlattı, Yerlikaya dinledi

ARSLAN: HALİM ABİNİN BİRLEŞTİRİCİ BAKIŞ AÇISI MUTLU ETTİ

İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan aday adayı Halim Kızılırmak için , “ Partimizin genel merkezine ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza ilçemizde Bakırköylü aday istediğimizi ifade eden bilgilendirmelerde bulunacağız. Bakırköylü aday adaylarımızı ilerleyen günlerde bir araya getirerek kiminle daha başarılı olacağımız konusunda aralarında değerlendirmede bulunmalarını talep edeceğiz” Halim abinin bu mütevazî birleştirici bakış açısı beni çok mutlu etti hepinizin önünde kendisine teşekkür ediyorum dedi.

TABAN BAKIRKÖYLÜ ADAY İSTİYOR

Kızılırmak’ın adaylık başvurusu esnasında ilçe başkanlığında bulunan partililer de artık Bakırköy dışından gelen belediye başkanlarını istemediklerini ifade eden konuşmalar yaptılar. Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Halim Kızılırmak dosyasını teslim ettikten sonra İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’ın Bakırköylülük vurgusuna da atıfta bulunun bir konuşma yaptı. Kızılırmak yaklaşık 100 yıllık bir aile olarak atadan Bakırköylü olduğunu ifade etti.

“BAKIRKÖYLÜLÜK RUHUNU GERİ GETİRDİK”

Kızılırmak toplantı sonrasında Kent Yaşam’a açıklamalarda bulundu :   “ Ben Bakırköy’de doğup büyüdüm. Annem 1927 Bakırköy doğumlu, halam ise 1925 Bakırköy doğumlu yani 100 yıllık köklü bir ailenin bireyi ve Çanakkale’de Atatürk’le beraber savaşmış bir dedenin torunuyum.” Dedi. Başkan adayı Kızılırmak, Bakırköy’deki çocukluk ve gençlik yıllarından, komşuluklardan, herkesin birbirini tanıdığı dönemlerden kesitler sundu. Kızılırmak “ Dededen 100 yıllık Bakırköylüyüm.  Çocukluğum, gençliğim, spor hayatım meslek yaşantım, olgunluğum Bakırköy. Ben Bakırköy’e 100 yıllık aile birikimimle hizmet etmeye talibim. Bu birikimi son dört yılda Kent Konseyi’nde eyleme geçirdik. Herkesin birbirini tanıdığı, bir derdi olduğunda koştuğu, hiçbir ayrım gözetmediği bir Kent Konseyi inşaa ettik. Bakırköylülük ruhunu geri getirdik. Bugün salondaki arkadaşlarımızın Bakırköylü aday vurgusunun yegane nedeni kent konseyinin oluşturduğu bu ruhtur. Her siyasi partinin, her sivil toplum kuruluşunun, her inanç kitlesinin ve kamu kuruluşlarının farklılıkları ancak zenginlik kabul eden bir bakış açısıyla bir Bakırköy Ailesi olduğu yer Kent Konseyi’dir. İşte o Kent Konseyi kendi birlikteliği içinde Bakırköy’e hizmet eden temsilcileriyle Bakırköy’ü hizmet etmek ve Bakırköyü yönetmek istiyor.

“KENT KONSEYİNDE BAKIRKÖYLÜLÜK KAVRAMINI KORUMAYA BAŞLADIK”

İnsanlar Bakırköy’e sahilde gezmeye, kafelere, dershanelere, alışveriş merkezlerine geliyorlar. Bakırköy’de vakit geçiren ciddi bir nüfus var. Bakırköy bu manada İstanbul’a hizmet ederken kendi değerlerini de korumalı. Bakırköy bazı değerlerini kaybediyordu. Biz tamda bu süreçte 2019’da Kent Konsey’inde gerçekleştirdiğimiz hamle ile Bakırköylülük kavramını korumaya başladık. Fakat Bakırköy’de halen fiziki olarak ihtiyaçlar var. Bakırköy gençliğinin gençlik merkezi olmalı. Emeklilerin zamanlarını kaliteli geçirebilecekleri, tecrübelerini aktarabilecekleri, üretkenliklerini devam ettirip değer katabilecekleri farklı mekanlarının olması gerekiyor. Çocuklar için kültür, sanat, eğitim ve müzik gibi alanlarda yuvaların kurulması gerekiyor. Belediye başkanları sürekli çocuk yuvaları açtıklarını ve kreşler yaptıklarını söylüyorlar. Ancak hiçbiri bir çocuğun kültür ve sanatını geliştirecek, el sanatlarını öğretecek bir yuva ya da müzik yuvası açmıyor. Bakırköy bir kültür kentidir. Bizim dönemimizde Bakırköylü doğan çocuklar o kreşlerden itibaren  kültür eğitimlerini alacaklar. İmar açısından bakıldığında yaşlı nüfusun korkularının giderileceğini, sokak ve parklarının yeniden imar edilmek üzere projelendirileceğini, Belediyede Kalkınma alanında ileriye gidebilmek için Proje müdürlüğü kurulmasının şart olduğunu, Sefaköy kavşağının yapılmasında gösterdiği çabayı Bakırköyde İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile daha verimli bir şekilde gerçekleştireceğini ve tüm İlçede ki siyasi faktörlerin kendisinde toplanacağını rahatlıkla ifade edebikirim dedi

 “GÜNÜMÜZDE BAKIRKÖY’ÜN STATÜSÜ DÜŞMÜŞ DURUMDA”

Bakırköy toplumu birleştiren milli ve manevi bayramlarını coşku ile kutlamalı. O günlerde birbirine sarılmalı. Artık Bakırköy Meydanı'nda belirli bir sayıdaki insanlarla bayramlar kutlanmamalı, herkesin bu etkinliklere katılması sağlanmalı. Bunları cazip hale getirmek için ne yapılması gerektiğini araştırmalıyız. Eleştirmenin yanı sıra alternatif projeler sunmalıyız. Bakırköy'ün eski esnaflarından, kamu sektöründe görev almış bireylerinden katkı alınmalı.  Vatandaşlarımızın hangi partili olursa olsun fikirlerini dile getirmeleri gerekiyor. Bakırköy, geçmişte bir şehir gibi görünüyordu ama şimdi günümüzde statüsü düşmüş durumda. Bunun nedeni sınıf düşüklüğü. Sınıfımızı yükseltmeliyiz ve Bakırköy için güzel gelişmeler olsun.”

84 YAŞINDAKİ ÖĞRETMENİNDEN DESTEK

Halim Kızılırmak’a sürpriz bir destekte geldi. Bakırköy Ticaret Lisesi’nden öğretmeni olan 84 yaşındaki Tamay Erdoğan, “ Benim sınıf arkadaşım” dediği Halim Kızılırmak’ı anlattı. Öğrencisinin hayat serüvenindeki başarılarından, kültürel birikiminden yapacağım dedimi yapar koparır ve çok iyi bir birleştirici ortak çalışma özelliği olduğundan bahsetti. Bakırköy’deki kamu hizmetlerini de eleştiren duayen eğitimci Bakırköylü çocukların bilim, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda kamu hizmeti almaya haklarının olduğunu vurguladı.

TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM GAZETESİ

Editör: Sümeyra Duğan