Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamamıza sadece 10 yıl kaldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve Türk milletinin tüm dünyada hayranlık uyandıran bağımsızlık mücadelesinin eseridir Cumhuriyetimiz.
Ancak ne yazık ki bugün artık büyük bir tehdit altındadır.
Tüm kazanımları ve ayakta kalabilen kurumları iktidar eliyle yıkılmak isteniyor.
Cumhuriyet’in erdemini ve önemini kavrayamayan anlayıştan başka türlü bir tutumda beklenemezdi.
90 yıldır bizi ayakta tutan, çağdaş dünyanın bir parçası haline dönüştüren, ümmet olmaktan millet olmaya taşıyan kısacası bizi biz yapan Cumhuriyet değerleri yeniden şekillendirilmek isteniyor.
Öyle ki; Türkiye Cumhuriyeti tanımından bile rahatsızlık duyulur oldu!
Adım adım bu yolda ilerleyenler ne yazık ki belli bir mesafe de kat ettiler.
Tam anlamıyla hedeflerine ulaşamamış olsalar da, önemli bir mesafe alındı.
Ancak iktidar ve aynı anlayışa sahip çevreler açısından başarı sayılabilecek girişimlerin karşısındaki en büyük engel de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür!
Cumhuriyet ve tek parti dönemini bahane ederek her fırsatta Atatürk’ü hedef almak, Büyük Önderi daha da büyütüp, ölümsüzleştirdi.
Haziran Devrimi olarak da tanımlanan Gezi Parkı olayları sırasında sokaklara dökülen milyonlarca yurttaş Atatürk posterleri altında birleşirken, Cumhuriyet gençliği de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı ile tek ses tek vücut oldu…
Andımızın kaldırılmasına karşı tepkilerde de yine milyonlarca insanımız Atatürk’e sahip çıkarak bulundukları her ortamda tepkilerini haykırdılar.
Stadyumlarda onbinlerin koro halindeki “Mustafa Kemal’in askerleyiz” şeklindeki coşkulu sloganının giderek yayılması da boşuna değildir.
10 Kasım’lar da Anıtkabir’e Ata’sını anmaya gidenlerin sayısının son yıllarda sürekli artması, bu yıl bir milyon 100 bin kişiye ulaşması da, iktidara karşı artan tepkinin sonucudur.
Artık dost düşman şunu çok iyi görmüştür ki, Mustafa Kemal Atatürk sadece gönüllerde değil bu ülkenin taşında, toprağında, havasında ve suyunda yaşamaktadır.
Bu topraklarda hiçbir zaman yenilmeyen, cephelerin yenilmez komutanını yenebilmek, yok saymak, O’nu silmek mümkün değildir, mümkün de olmayacaktır.
İnsanlık tarihinin son 2500 yıllık döneminde yetişmiş 4 büyük “askeri strateji” dehası olarak Büyük İskender, Julius Sezar, Napoleon Bonaparte ve Mustafa Kemal Atatürk kabul edilir.
Atatürk, anti-emperyalist ve devrimci yönü başta olmak üzere pek çok özelliği ile de diğerlerinden öne çıkar.
90 yıldır Atatürk’e ve devrimlerine karşı çıkan cephe şunu kafasına çok iyi sokmalı ve bilmelidir ki, Atatürk bugün de bu ülkenin yenilmez Başkomutan’ı ve ebedi lideridir.
Atatürk’ün dehası karşısında bir kez daha mağlup olduklarını kabullenmelidirler.
Siz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le uğraştıkça o daha da büyüyor, Türk milleti Ata’sına daha sıkı sarılıyor, sahipleniyor…
O büyüdükçe de siz küçülüyor, kaybediyorsunuz!
Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kaybetmeye mahkumsunuz…