CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 50 bin öğrencinin mağduriyetine ses olan Ahmet Ayhan’ın yaşadığı süreci takip etmesi için Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Yıldırım Kaya‘yı görevlendirdi.

Danıştay kararını emsal alan Yıldırım Kaya ve Ahmet Ayhan, mağdur oğlu M. Göktürk Kağan Ayhan’ı da yanlarına alarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapısını çaldı.

SON SÖZ BAKANLIĞIN

Yapılan görüşmeden umutlu olduklarını söyleyen Ahmet Ayhan, Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle barışık, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı gelecek nesiller yetiştirmek için mücadelesini sonsuza kadar süreceğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü ile 4 temel sorun üzerine görüştüklerimi açıklayan Yıldırım Kaya, "Cahit Zarifoğlu Anadolu lisesini kazanan genç bir çocuğumuz var. Milli eğitim çocuğun ilk 5 tercihini yaptığı okullara yerleştirmiyor. Onun istediği okula ondan daha düşük not alan öğrenciler yerleştiriliyor. Dava açılıyor okula ve Yargıtay çocuğu okula yerleştirin demesine rağmen okul yargıyı dinlemiyor. Çocuğun bir yılı gidiyor ve bu duruma üzülen çocuğun sırtında zona çıkıyor. İl milli eğitim müdürü konuyu bakanlıkla görüşecek ve çocuğumuz istediği Anadolu Lisesi’ne yerleştirilecek" ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı.

İlk olarak twitter hesabından paylaşarak konuyu gündeme getiren CHP’li eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’a ve CHP Genel Merkez yetkililerine, siyasi görüş gözetmeksizin, adaletsizliğe karşı adaletin tecelli etmesi için insani ve vicdani desteklerden dolayı teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi