Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Gökhan Gümüşdağ Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’yi ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Gümüşdağ özgüveni yüksek ve iddialı bir profil çizdi. Özgüveninin  sebebinin halkın kendisine gösterdiği ilgiden kaynaklandığını söyleyen Gökhan Gümüşdağ; “ Aday olarak açıklandığım gün başkanım” sözleriyle iddiasını ortaya koydu. Gümüşdağ şöyle devam etti:

“Küçükçekmece halkı bunu iyi biliyor. 5 yıldır Küçükçekmece’de nerede Temel Karadeniz konuşuluyorsa orada Gökhan Gümüşdağ’da konuşuluyor. Bu 5 yıl boyunca vatandaşlarımız aslında Gökhan Gümüşdağ kazanmıştı demeye devam etti. Bana oy vermeyen ama haksızlığa uğradığımı düşünen bir çokhemşehrimizle karşılaşıyoruz. Sizde biliyorsunuz vatandaşlarımız ‘Gökhan Gümüşdağ aday mı?’, ‘Gökhan Gümüşdağ aday olursa ona oy veririz’, ‘Gökhan Gümüşdağ kazanır’ gibi söylemler yapıyorlar. Bunlar içinde elini dahi sıkma imkanı bulamadığım bir çok insan var. Bu yüzden rahatlıkla ifade edebiliyorum ki;  parti organlarımız uygun görürde aday yaparlarsa ben 1 Nisan sabahının Küçükçekmece belediye başkanıyım.”  Dedi.

“Kazandık, gece tablo terse döndü”

Gümüşdağ; 2014 yılında kazandığı seçime sahip çıkamadı eleştirileri hakkında şöyle söyledi; “ Geçtiğimiz seçimden çok ders çıkardım. Birçok açıdan hatalar yaptık ve yaptım, ama bu kez öyle olmayacak. Bir seçim tecrübe ettim. Kazandım ama kaybettirildim. Hem ben ve ekibim, hem de örgütümüz güçlü duramadık. Günahıyla sevabıyla bir seçim dönemi yaşadık ve herkesin dilinde olan “ aldığımız seçimi kaybettik” iddialarıda hala dillerde ve bence de doğru. Seçim gecesi bize ulaşan sandık sonuçlarına göre açık ara önde görünmemize rağmen, AKP’nin bakan düzeyinde isimleri ilçe seçim kuruluna girdiler ve kimsenin içeri alınmadığı binadan saatler sonra çıktıklarında tablo ters dönmüştü. Ondan sonra itiraz ettiysekte bir sonuç alamadık zaten alınmayacağıda belliydi ve alınmıyor da zaten” dedi.

“Belediyenin iç yapısına hakimim”

Geçmişten çok ders aldığını tekrarlayan Gümüşdağ;   “Geçmişteki hataların üzerinde durarak geleceği güçlendiremeyiz. Daha çok piştim ve bu seçim görev verilirse gerek çalışma kadrom açısından gerek ise aday arkadaşlarla kuracağım ilişkiler ve gerek ise meclis üyeleri sıralaması konusunda çok daha doğru karar vereceğimi göreceksiniz” şeklinde konuşan Gümüşdağ yönetime hazırlıklı olduğunu da ifade etti. Belediyenin personel röntgenini şimdiden çektiklerini söyleyen Gümüşdağ; “ Aday gösterilip seçimi aldıktan sonra belediyede çalışanlar üstünde bizde veya bizden değil ayrımı yapmayacağım.  Ben öncelikle liyakata önem vereceğim. Hatta şimdiden birçok arkadaşımızın iş başarısını çıkarmış durumdayım. 1 Nisan’dan sonra belediyeyi devraldığımda nelerle karşılaşacağımı bilmem gerekiyor ve bunun için belediyenin genel yapısı hakkında gerekli bilgiyi hazırladım. Belediyenin iç yapısına oldukça hakimim” dedi.

“İttifak çerçevesine riayet edeceğiz”

İyi Parti ile yapılan ittifak çalışmaları ve İyi Parti’nin Küçükçekmece konusunda talepkarolduğununun Celal Karaali tarafından hatırlatılması üzere düşüncelerini paylaşan Gümüşdağ; “ Partilerin Genel Merkezlerinde ittifakın çerçevesini belirlemek amacıyla hummalı çalışmalar yapılıyor. Ne olacak? Nasıl olacak?  Buna partilerin genel merkezleri, İstanbul il başkanlıkları, Küçükçekmece ilçe başkanlıkları sırasıyla üzerlerine düşeni yaparak karar verecekler. Biz kurumların oluşturduğu çerçeveye riayet etmekle yükümlüyüz. Şayet aday olursam benim için önemli olan üç husus var.

Meclis üyelikleri ile alakalı hususlar. Birincisi belediye meclisinde Küçükçekmece halkının haklarını savunabilirler ihtiyaçları için gayret gösterebilirler mi? ikincisi tüm demografik yapılar hemşehrilikyada mahalle ölçeğinde temsil edilebiliyor mu? Üçüncüsü bize seçimi daha büyük bir farkla kazandırabilecek kitlesel desteği arkalarına alabiliyorlar mı? Aday olursam bu husularda müdahil olacağım.  Zaten yönetim kadrosu için teknik donanımı olan bir ekibim var. Onlar hazır. Sivil toplum kuruluşları üzerinden meclis üyeliği talepleri geliyor. Onlardan isteğimiz kendi aralarında uzlaşıp adaylarını kendileri teke indirmeliler. Böylece parti yöneticilerimizinde eli rahatlayacaktır. Bu meselelerle ilgili her iki partininde deneyimli yöneticileri var. İttifakın belirlenecek olan çizgisi içerisinde en doğru planlama yapılacaktır” diye konuştu.

KENT YAŞAM/ TAYFUN ERCAN

Editör: Haber Merkezi