2020 Yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programı gündemli meclis toplantısında konuşarak finansal değerlendirmelerde bulunan Aydoğan, muhalefetin bilimsel verileri kullanmak yerine kişisel düşüncelerini aktardığını iddia etti.

Bütçe’nin tanımını finansal olarak kişi yada kuruluşların tahmini gelir ve giderlerinin toplamı olarak tarif eden Fatih Aydoğan, yapılan 2020 yılı analitik bütçe tasarısını incelediğinde giderlerin nasıl karşılanacağının açık ve net olarak yazıldığının görüldüğünü söyledi.

“Sadece temel belediyecilik yapayım, bütçeyi tutturayım diye yapılmış bir bütçe değil” diyerek görüş bildiren Aydoğan, muhalefet gurubunun yaptığı eleştirileri doğru bulmadığını ifade ederek, “Performansa ve oluşturulan kaynağa bakmak lazım. Zeytinburnu’nun 2010 yılından bu güne olan performansına ve bütçesine baktığımda  mali yapısının bir şiir gibi olduğunu gördüm ve çok başarılı buluyorum” dedi.

Son 10 yıldaki bütçe artışının ortalama 4 kat olmasını büyük bir başarı olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Aydoğan, “Belediyenin tahsilat gerçekleştirmede kaynak oluşturma başarısı ise alkışlanmalı.10 yılda tam 3 kat arttırmış” diyerek devam etti.

Yine son 10 yılda, tahsilat ve harcamalara bakınca, tahsil edilenden az harcama yaptığının, mali performansına bakıldığında ise neredeyse tahakkukların tamamının toplandığının görüldüğünü ve nasıl olurda bu veriler ortadayken eleştirildiğine şaşırdığını belirterek konuşmasını devam eden Fatih Aydoğan, “Belediyemize en fazla ayağını yorganına göre uzatmış bir belediye diyebiliriz. Bu bir rekor başarıdır. Bu verilerin tamamı da internet sitemizde şeffaf olarak vardır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi