Toplantıya; Gaziosmanpaşa CHP İlçe Başkanı Binali Dağdeviren ve yönetim kurulu üyeleri ile Gaziosmanpaşa CHP meclis üyeleri, Gaziosmanpaşa eski Belediye Başkan Yardımcısı Halil Çetiner, Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kemal Özenç, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EN TEMEL SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Gaziosmanpaşa’da yaşanan olumsuzluklara dur demek için yola çıktık diyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yıldırım, ilçenin en temel sorunu olarak tabir ettiği kentsel dönüşüme değindi. “Kentsel Dönüşüm, 16 mahallemizin 13’ünde ilan edilen riskli alanda ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerimizin ciddi anlamda mağduriyetine sebebiyet vermiştir. Ama asıl önemlisi Gaziosmanpaşa’da yaşayan ve yıllardan sonra emeğiyle ve var gücüyle barınabilecek bir yuva kuran binlerce vatandaşımız ciddi anlamda mağdur edilmiştir” dedi. Yıldırım “biz Gaziosmanpaşa’da yürütülen kentsel dönüşüme karşıyız ama biz yenileşmeye, modernleşmeye Gaziosmanpaşa’yı daha yaşanılabilir bir hale getirmeye karşı değiliz” diyerek Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi’ni eleştirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN RANTSAL DÖNÜŞÜME

Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüme dönüştüğünü iddia eden Yıldırım, “Gaziosmanpaşa’ya şayet aday olursak ciddi projelerimiz var. Bu projelerimizi Adaylaştığımız taktirde yapacağımız geniş kapsamlı toplantılarda mahalle-mahalle, sokak-sokak bütün Gaziosmanpaşalılarla paylaşacağız” dedi.

BİZLER SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Ayrıca iş başına geldiğinde verdiği her sözün arkasında duracağının sözünü veren Yıldırım, “Bizler bugüne kadar verdiğimiz her sözün arkasında olduk, her sözümüzü tuttuk, bundan sonrada Gaziosmanpaşalılara verdiğimiz her sözün arkasında duracağız ve sözümüzü sonuna kadar yerine getireceğiz” dedi.

HER İKİ ADAYA DA BAŞARILAR DİLEDİ

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren Gaziosmanpaşa CHP İlçe Başkanı Binali Dağdeviren, “Bugün bizleri burada bir araya getiren Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yıldırım’a teşekkür ediyor ve çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyorum. Gaziosmanpaşa’da birbirinden değerli iki aday adayımız var. Şimdiki adaylarımızın yanında başka bir gün başka bir aday çıksa bile bizler CHP yönetimi olarak beraber, omuz omuza Gaziosmanpaşa’da yerel seçimlere gideceğimizin sözünü buradan veriyorum” dedi. TUĞÇE HUY/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi