Düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Mert Gezici yaptığı açıklamasında, "Bugün Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı, büyük Türk devrimcisi, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bedenen aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü. Bedenen diyoruz çünkü Atatürk bugün burada, Türk gençliğinin bilincinde ve eylemlerinde yaşıyor! Ata'mızı yalnızca anmıyoruz. Yas tutmuyoruz. Atatürk yaşıyor, yalnızca şu an burada İstanbul Üniversitesi'nde değil, bütün Türkiye'de ve emperyalizme karşı savaşan bütün ulusların onun tabiriyle mazlum milletlerin mücadelesinde yaşıyor” dedi.

MİNNETLE ANIYORUZ’

Yürüyüşün düzenleyicilerinden olan Türkçe Yaşam Kulübü adına Onur Cıkıtise,"Bugün burada toplanmamızın sebebi gayesi, Cumhuriyetimizin banisi, milli kurtuluşumuzun Ulu Önder'i Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 79. sene-i devriyesinde anmaktır. Türk gençliği; Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde bize işaret ettiği " gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunanların" karşısında daima uyanıktır; milli menfaatlerini, düşmanlarına rağmen ve her şartta savunmaya hazırdır. Ölümünün 78. yılında Türk milleti olarak Ulu Önder Atatürk'ün aziz hatırasına ve bizlere bıraktığı mirasa bağlılığımızı yineliyor, Ulu Önderimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

‘YAS DEĞİL MÜCADELE GÜNÜ’

Yürüyüşün bir diğer katılımcılarından olan TGB Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Elif İlhamoğlu, "Yıllardır 10 Kasım’da TGB olarak kullandığımız bir slogan var: 10 Kasım Yas Değil Mücadele Günüdür! Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı en büyük miras Türk Devrimi programıdır. Bu program cumhuriyetimizi korumamız ve ilerletmemiz için bize yol gösterecek olan programdır. Bu program ‘Tam Bağımsız, Demokratik ve Çağdaş Türkiye’ye ulaşmamızı sağlayacak çağdaş programdır. Mustafa Kemal Atatürk’le bu programı Türkiye’yi korumak ve ilerletmek için bizlere Türk Gençliğine emanet etmiştir. Bu yüzden yas değil mücadele günüdür diyoruz” diye konuştu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi