Şeker, “İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilen CHP Avcılar Belediye Meclisi Adayları Listesi, İlçe Başkanı olarak benim, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizin ve Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli’nin onayı olmadan verilen, Avcılar’ı temsil etmeyen, altında imzamız olmayan bir listedir” dedi.

ŞEKER “MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN MİLYONLARCA LİRA TEKLİF EDEN ADAYLAR”

Avcılar Belediye Başkan Adayımız Turan Hançerli ile birlikte, üzerinde günlerce çalışarak, Avcılar mahalle örgütlerinin, Avcılar’daki sivil toplum kuruluşlarının ve ittifak içerisinde olduğumuz bağımsız grupların ve siyasi partilerin görüşlerini alarak bir meclis listesi oluşturmaya çalıştık. Avcılar’a öbeklenmiş rant gruplarını ve meclis üyeliği için milyonlarca lira teklif eden adayları listemizin dışında bırakmayı ilke edindik. Seçimi kazanacak; Avcılar’ı Türkiye’ye örnek olacak bir toplumcu-kamucu belediye hedefimizin lokomotifi yapacak belediye meclis listemizi onaylatmak üzere Pazar günü öğlen saatlerinde Genel Merkezimize ulaştık.

LİSTENİZİ İSTANBUL’A GİDİNCE GÖRÜRSÜNÜZ

İki gün boyunca, genel merkezde, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul listelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından çeşitli gerekçelerle bekletildik, oyalandık. İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun, listeyi alıp, “gece saatlerinde sizi görüşmek üzere çağıracağız” demesine rağmen, bir daha listeyi görüşmek üzere bir muhatap bulamadık, çağrılmadık. Bugün sabah saatlerinde İl Başkanı’na listeyi sorduğumuzda “Listenizi İstanbul’a gidince görürsünüz” cevabını aldık.

ORGANİZASYONUN İÇİN DE ÖZGÜR KARABAT’DA VAR

Kamuoyuna yansıdığı gibi, Biz Ankara’da genel başkan yardımcıları tarafından bekletilirken; İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ında içinde olduğu bir organizasyonla, Başakşehir ilçemizden üçüncü bir şahıs yetkilendirilerek Avcılar İlçe Seçim Kurulu’na CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri listesi teslim edildi.

GENEL BAŞKAN DÜZELTELİM DEDİM, SALICI DÜZELTMEDİ

Listenin teslim edildiği bilgisinin ulaşmasının ardından; grup toplantısı konuşması sonrasında, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na “İlçe Başkanlığımızın ve Belediye Başkan Adayımızın onayı olmadan, İl Başkanı ve Genel Başkan yardımcıları tarafından bir liste hazırlandığını ve bu listenin İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildiğini.” anlattık. Genel Başkan’ın “Bunu düzeltelim” demesine ve görevlendirmesine rağmen Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı listeyi yenilemek için herhangi bir girişimde bulunmadı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI 3 GÜN GENEL MERKEZ BİNASINDA BEKLETTİLER

Bu liste Avcılar örgütünün onayını taşımayan bir listedir. Partimizin il başkanı ve sorumlu genel başkan yardımcıları, ilçe başkanını ve belediye başkan adayını 3 gün genel merkez binasında bekletip “Görüşeceğiz, bekleyin” derken, adayın ve ilçe başkanının bilgisi dışında bir listeyi ilçe seçim kuruluna teslim ettirmiştir.

Birçok hukuki ve etik sorun taşımaktadır. Örgüt ve adayla ortaklaşarak belirlediğimiz ilkelere aykırı bir listedir.

İLÇE BAŞKANI ÖRGÜTÜ TOPLANTIYA DAVET ETTİ

Avcılar İlçe Başkanı olarak bu listeyi kabul etmem ve onaylamam mümkün değildir.

“Temiz Toplum, Temiz Siyaset “ şiarıyla, Cumhuriyetimizin son kalesi Cumhuriyet Halk Partisi’ni rant gruplarına teslim etmemek adına giriştiğimiz mücadelemizde, bundan sonraki yol haritamızı Avcılar örgütümüzle birlikte çizeceğiz.

Durumu birlikte değerlendirmek, doğru kararı birlikte vermek üzere, Avcılar örgütümüzü yarın saat 17.00’de Avcılar ilçe binamızda yapacağımız Olağanüstü Örgüt Toplantısı’na çağırıyorum.

İŞTE O LİSTE

1- HÜSEYİN AKSU           

2- SİNAN GÜMÜŞ 

3- ALİ RIZA DEĞİRMENCİ          

4- BÜLENT ZEREN           

5- YÜKSEL CAN    

6- İSMAİL ÇINAR   

7- OYA           TURAN         

8- MURAT TERCAN          

9- AYDIN APAYDIN          

10- MAHİR BUDAK           

11- İSMET ÇELİK   

12- HASAN UZUN 

13- SEVGİCAN        ÇİÇEK          

14- TUNCAY GÜNDÜZ    

15- BÜLENT AKYÜREK   

16- NACİYE YAPRAK      

17- EKİNCAN TAŞDAN    

18- EROL ŞAHİN   

19- FAHRETTİN      TUNCAY      

20- HÜLYA ALTIN  

21- AYKUT DURSUNOĞLU        

22- SALİH DUMAN

23- HANDE KAHYA          

24- FATOŞ BOLAT

25- HARUN REŞİT KAHRİMAN 

26- ESİN GÜNEŞ ERKONAK     

27- MEHMET KARACA    

28- ŞERMİN ORMANCI    

29- ÜMİT ERDOĞAN        

30- İNCİ AÇIK ŞENEL      

31- İBRAHİM KILIÇ

32- LEYLA KARAAHMETOĞLU 

33- CENK DEMİR  

            YEDEK

1- TEKİN GÜRBEY

2- ALİ BATUHAN SEFER

3- MEHMET GÖKDOĞAN

4- HASAN SEDEF 

5- SİNAN KÖSE     

6- ASİYE GÖNÜLCAN      

7- MEHMET SÜRÜCÜ      

8- HASAN ŞEN      

            KONTENJAN

1- KİMET BATMAZ 

2- ALİ YILDIRIM     

3- VEYSEL GÜL

4- GÖZDE KATIKCI

Senay Güncevar Badur / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi