NE OLDU?

Bakırköy Belediyesi’nin huzur evi yapma ve ‘3. kişilere kiraya verilemez’ şartı ile Milli Emlak’tan hibe yoluyla aldığı ve yapımına başladığı Bakyaşam Huzurevi, 2014 Mart seçimlerine kısa bir süre varken tamamlanmış dönemin Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından açılarak, yeni döneme devir edilmişti.

2014 Mart seçimlerinde göreve başlayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Eylül 2015’te olağan üstü meclis toplantısı yapmış, meclisten aldığı oy çokluğu ile Milli Emlak Daire Başkanlığı ile yeniden işbirliği protokolü yapma yetkisi almıştı.

KERİMOĞLU BELEDİYEYE AİT YERİ, MİLLİ EMLAK’A İADE ETMİŞTİ

Belediye meclisinden aldığı yetki ile Huzur Evi’ni Milli Emlak’a iade eden Başkan Kerimoğlu, hayırseverlerin ve Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan huzur evini, Milli Emlak’tan yeniden kiralamıştı. Başlarda akıl almaz gibi görülen kendine ait yeri yeniden kiralama işleminin sebebi sonradan anlaşılmış, yeni sözleşme ile “3. kişilere devir edilemez” protokolünün kaldırıldığı anlaşılmıştı.

KARTALTEPE ŞEFKAT HUZUR EVİ, YEŞİLKÖY’E TAŞINACAKTI

Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan 68 kişi kapasiteli Şefkat Huzurevi’nin, ölümlerle birlikte 30’lu sayılara düşmüş, yeni yaşlı kabulünü yapılmamış ve söz konusu durum Bakırköylüler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Yeşilköy’de yapımı tamamlanan 108 odalı Bakyaşam Huzurevi’nin yapılış amacının hem Kartaltepe Şefkat Evi’nin Yeşilköy’e taşınması, hem de yaş ortalaması yüksek Bakırköy’ün konuyla ilgili ihtiyacını karşılamak amacıyla yapıldığı ifade edilmişti.

ÖZEL İŞLETMEYE KİRAYA VERİLMİŞTİ

Huzur Evi ile ilgili tüm soruları cevapsız bırakan Bakırköy Belediyesi’nin, söz konusu huzurevini Vahide Sultan Huzurevi adıyla özel işletmeye verildiği anlaşılmış, yapılan haberlerle hasta kabulüne başladığı resimlerle ve broşürleriyle ortaya koyulmuştu. Tüm bu gelişmelere karşılık Bakırköy Belediye yetkilileri durumu ret etmiş, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylemişti.

İSTANBUL VALİSİ OLAYA EL ATMIŞTI

Bakyaşam Huzurevi ile ilgili haberlerimiz üzerine olaya el atan İstanbul Valiliği durumu incelemiş ve söz konusu huzurevi binasının hazine adına kayıtlı olduğunu, Bakırköy Belediyesi tarafından irtifak hakkının tapuya tescil edilmeden alt kiracıya verdiğini ve belediyenin alt kiracı ile sözleşme yapma yetkisi olmadığını belirterek, kira sözleşmesinin geçersiz olduğunu ortaya koymuştu.

İstanbul Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Bakırköy Belediyesi ve Vahide Sultan Huzur Evi arasında imzalanan kira sözleşmesinin geçersiz olduğunu söyleyerek, düzenlenen açılış izin belgesini iptal etmişti. Gelinen süreçte, 2014’te görevi devir aldıktan sonra Yeşilköy’de yapımı tamamlanan Huzurevi ile ilgili hiç bir çalışma yapmayan Bakırköy Belediyesi’ne ait huzur evinin, amacına uygun kullanılmadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na geçti

KENDİNE AİT YERE KİRA ÖDEMEK, KAMU ZARARIDIR

Bakırköy Belediyesinin kendisine ait olan yere kira ödediği için kamu zararı oluşturduğunu iddia eden vatandaşlar konu ile ilgili yetkilileri göreve davet etti.

BAKYAŞAM YAŞAM EVİ’NİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 108 oda sayısı bulunan Yaşam Evi’nde; 61 adet 25’er m² normal oda, 33 adet 30’ar m² normal oda, 3 adet 40’ar m² suit oda, 3 adet 55’er m² suit oda, 3 adet 46’şar m² suit oda, 2 adet 37’şer m² suit oda, 3 adet 25’er m² misafir odası bulunuyor. Yaşam Evi’nde ayrıca kapalı havuz, spor salonu, psikolog, hemşire ve doktor odası, çamaşırhane, bakım atölyesi, kafeterya, tiyatro salonu, restoran, 5 adet hobi atölyesi de bulunmaktadır.

 Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi