Ateş Ünal Erzen’i ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen kulüp yöneticileri,  başkanlığı döneminde Bakırköy Spor Kulübü’ne verdiği destekler için de kendisine teşekkürü borç bildiklerini söyleyerek karşılıklı sohbet ettiler.

Kulüp adına konuşan Alt Yapı Sorumlusu Rasim Uras,  yeniden aday olan Ateş Ünal Erzen’i davet edecek bir yerlerinin olmadığını, bundan dolayı da kendisini bir kafede misafir ettiklerini söyleyerek, yıkılan vakıf arazisinde kendilerine çok küçük bir yer verildiğini, başlarını soksalar ayaklarının dışarıda kaldığını ifade ederek konuşmasına başladı.

Bakırköy Spor’un içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğunu söyleyerek devam eden Uras, kulüp yöneticilerinden Emre Erzurumluoğlu’nun da İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi adayı olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bakırköy'ün ve Bakırköy Spor’un geleceği için yaşlısı genci bir araya gelen kalabalık insan gurubunu karşılarında görmenin de kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti, içinde bulundukları zor durumdan nasıl çıkaracakları konusunda hayaller kurduklarını söyledi.

Konuşması için İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen’e sözü veren Rasim Uras, “Bizler sizin düşüncelerinizi merak ediyoruz, lütfen önce siz anlatın bizler de aklımıza takılan bir şey olursa soralım” dedi.

YEREL SEÇİM, HİZMET SEÇİMİDİR

Öncelikle kendisinin oyları parçalayacağı yönünde endişe duyan, çağdaş, sosyal ve demokrat Bakırköylülerin olduğunu bildiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Ateş Ünal Erzen, İYİ Parti'nin oyunun Bakırköy’de şu anda %49 civarında olduğunu, yerel seçimlerin bir hizmet seçimi olduğunu ve partiden çok kişinin zihniyetinin önemli olduğunun altını çizdi.

“Ben Atatürk'ün kurduğu, çizgilerini Atatürk'ün belirlediği altı okun ilkelerine uyan gerçek bir CHP’liyim” diyerek kendini tanımlayan Ateş Ünal Erzen, siyaseti bir meslek olarak görmediğini, Türkiye'nin en büyük sektörlerinden birinden yönetici olduğunu ve Bakırköy'e elini taşın altına koymak için geldiğini söyledi.

Rahmetli babasının Bursa’da uzun yıllar il başkanlığı yaptığını ve senatoda görev aldığını belirten Ünal Erzen, “Bakırköy'de 10 yılda yaptığım hizmetleri herkes biliyor ama sonradan yapılan 5 yıllık hizmetleri bilen yok, çünkü hizmet yok” diyerek Bakırköy’ün bu gününü değerlendirdi.

Bakırköy'ün son 5 yıldır Bakırköylülerle iç içe olmak yerine Esenyurt'tan transferle dokusuna uymayan bir şekilde yönetildiğinin farkında olduklarını söyleyen Ünal Erzen, bir dönem daha böyle devam edilirse Bakırköy’ün, Esenköy olarak anılacağını belirtti.

KERİMOĞLU İTTİFAKIN KIRMIZIÇİZGİSİ OLDU

Ateş Ünal Erzen, yeni dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk çizgisine geri dönerek, Bakırköy’e çağdaş, sosyal demokrat ve gerçek Cumhuriyet Halk Partili bir aday atacak umuduyla beklediğini söyleyerek, “CHP’den aday adayı olan diğer arkadaşlarımın bir kısmıyla yaptığım toplantıda, onlardan birisi aday olursa aday olarak çıkmayacağıma, sonuna kadar da destekleyeceğime söz verdim. Benim mesleğim siyaset değil, oradan oraya parti gezmek hiç değil. Atatürk'ün Partisi'nden de, gerçek Atatürk çizgisinden de yaşamın boyunca ayrılmadım. Aday belirleme süreci geldi ve Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak görüşmelerinde Bülent Kerimoğlu’nun kırmızıçizgisi olduğunu söyledi. İyi Parti’nin de ittifak konusundaki kırmızıçizgisi Kerimoğlu’ydu. Ne zaman ki Kemal Kılıçdaroğlu, kırmızıçizgisini buraya atadı, bende aday olma düşüncemi netleştirdim. Sakın Bakırköy AK Parti’ye geçer diye endişeniz olmasın Son yapılan anketlerde oyumuz %49. Cumhur ittifakı yüzde 20 civarında. Bülent Kerimoğlu ise yüzde otuzu yakalayamıyor” dedi.

10 yılda yapılanların 5 yılda nasıl yıkıldığını hep birlikte gördüklerini söyleyen Ünal Erzen, Başkan Kerimoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Wow Otel’de sandık görelilerine verdiği kahvaltıda kendisinden bahsederken “Meczup” diye bahsettiğini ve ‘Dolaştırdığı araba, bastığı pankartlar kadar bile oy alamaz’ dediği video görüntülerini izlediğini, Esenyurtlular’ın dışında, kendisine Bakırköylü ve Bakırköy'ün sahibi olduğunu zanneden, görevleri sadece yağcılık ve yalakalık olan kişileri de gördüğünü söyledi.

O MECZUP DEMİŞ, BEN SAYIN KERİMOĞLU DİYORUM

Meczup cümlesinin Türk Dil Kurumu'nda anlamının, “Allah sevgisi ve korkusuyla kafasını tırlatmış kişi” olduğunu, Allah korkusu ve sevgisinin olduğunu ama bu duyguların onu delirtmediğini söyleyen Ünal Erzen, “Anlamı üzerinden yola çıkarak, ben meczup olmaya razıyım. Yeter ki kimse bana Bakırköy’ü soydu, halkın paralarını kumar masalarında yedi demesin” diyerek tepki gösterdi. “Belediye şirketinin müdürünü de yanına alarak Bulgaristan’da kumar oynağını, çalışanlarına mobing uyguladığını, seni denetledi diye görevi belediyeyi denetlemek olan iç denetçini, eleştirdi diye bir gazeteciyi karısının yanında beysbol sopası ile dövdüğünü kabul et Sayın Kerimoğlu” diyerek devam etti.

ÜNAL ERZEN KERİMOĞLU’NA SESLENDİ

Konuşmasını sürdüren Ateş Ünal Erzen; “Borçsuz aldığın Bakırköy Belediyesi'ni, üzerine bir tuğla koymadan beş yılda nasıl bu kadar borçlandırdın Sayın Kerimoğlu? Bakırköy'ün parasıyla İngiltere Londra'dan hastane aldığın konuşuluyor, kalan parayla da bazı müdürlerini de yanına alarak Bulgaristan'da kumar oynadığın görüntüleniyor. Peki bunlara ne diyorsun Sayın Kerimoğlu?” dedi.  

Bu zihniyetten kurtulmak zorunda olduklarını ve bir dönem daha böyle yaşayamayacaklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Ünal Erzen, “Eğer bir 5 yıl daha bu yönetim anlayışı ile devam edersek, asıl 5 yıl sonra AKP Bakırköy’e gitmemek üzere gelir. İşte ben onun için buradayım. Onun için adayım. 10 yılda yapılan 5 yılda yok olan hizmetleri geri getirmek ve geleceğin mirasçısı çocuklarımıza mutlu bir Bakırköy inşa etmek için adayım”

BAKIRKÖY SPOR KULÜBÜNÜ YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Bakırköy Spor Vakfı'nın yıkılma sürecini de yakından takip ettiğini söyleyen Ünal Erzen, spor kulübünün gelir elde etmesi için Kavaklı Park’ın kirasını vakfa verdiğini, tüzüğe göre de mevcut belediye başkanının aynı zamanda vakıf başkanı olduğunu söyledi. Hem vakıf, hem de belediye başkanı olarak aynı kâğıda imza atmasının etik olmadığını söyleyerek vakıftan istifa ettiğini ifade ederek devam etti.

Ünal Erzen, “31 Mart’ta 2 tercih arasında karar vereceğiz. Ya 10 yılda yaptığımız hizmetlere geri dönüp ilave projelerle tekrar Bakırköy olma yoluna döneceğiz, ya da önümüzdeki 5 yıl içinde adını değiştirip Esenköy olacağız. 31 Mart akşamı işte bu tercihlerimizi sandığa götüreceğiz” dedi.

31 Mart akşamı belediye başkanı olacağını ve Bakırköy Spor’a da eskiden olduğu gibi hizmet etmekten onur duyacağını söyleyen Ateş Ünal Erzen’e, kulüp yöneticisi Rasim Uras, Bakırköy Spor rozeti taktı. Bugüne kadar yakasında sadece Atatürk rozeti taşıdığının altını çizen Ünal Erzen, bu rozeti taşımaktan da onur duyacağını söyledi.

VAKIF ARAZİSİ HALA BELEDİYEYE AİT


Soru ve cevaplarla devam eden toplantıda yıkılan vakıf arazisinin hala Bakırköy Belediyesi'ne ait olduğunu söyleyen Ünal Erzen, yeni dönemde Bakırköy Spor Kulübü için yeni bir bina ve lokal yapılması yönünde çalışmalar yapacağını söyledi.

ÜNAL ERZEN SORULARA CEVAP VERDİ


Bakırköy Spor Kulübü'nün basketbol ve voleybol şubelerinin tamamen tasfiye edildiğini, 15 Eylül tarihinden beri genç yıldız takımlarının namağlup çalışmaya devam ettiğini ve bir de A Takımı kurmak istediklerini söyleyen bir yönetici, sponsorsuz bir şekilde çalışmalara devam etmenin çok zor olduğunu söyleyerek, ‘belediyenin buna desteği olacak mı’ diye sordu.

Öncesinde de olduğu gibi, bundan sonrasında da sporun her dalına desteğinin devam edeceğini söyleyen Ünal Erzen, “Bu konuda hiç merakınız olmasın” dedi.

Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne verilmesinin de gündeme geldiği toplantıda, durumun şimdilik sumen altı edildiğini, tehlikenin hala devam ettiğine dair şüphelerinin olduğunu söyleyen Bakırköylülere cevap veren Ünal Erzen, göreve gelir gelmez daha önce 3’ü kapalı 4 açık tenis sahası, yüzme havuzu, kapalı spor salonu, gerçek anlamda 2 futbol sahası, halı sahası ve engelli terapi merkezi olan Atatürk Yaşam Köyü’nü yeniden yapılandıracağını söyledi.

YAŞAM KÖYÜ’NDEN ‘ATATÜRK’ TABELASI KALDIRILDI

Çağdaş, sosyal demokrat ve Atatürkçü Bakırköylülerden oy isteyen Başkan Kerimoğlu’nun, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nden ‘Atatürk’ tabelasını kaldırdığını söyleyerek, “Bu bir CHP’li ye yakışıyor mu?” diye sordu.

Bakırköy Spor Kulübü’nün belediyeye 1 milyon 800 bin lira borcu olduğunu, Başkan Kerimoğlu’nun sürekli borcu sileceğiz diye kendilerini oyaladıklarını, hesaplarında haciz olduğundan dolayı da resmi bağış alamadıklarını söyleyen kulüp yöneticileri,  kendi ceplerinden bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ama söz konusu borcu ödeyemedikleri için, kulübü ileriye götürecek bir yol da bulamadıklarını söyledi.

Geçtiğimiz sezon 440 bin lira parayı forma satarak elde edebildiklerini, üstünü de kendilerinin tamamladığını söyleyen yöneticiler, “Bu borç kamburu üstümüzden gitmezse, bu gidişle kulübün anahtarını teslim ederiz çünkü tükendik” dediler.

Belediye hesaplarındaki alacak yâda verecek ilişkisinin bireysel değil kamusal olduğunu, ‘bağışladım’ demekle sorunun çözülemeyeceğini ve bunun formüllerinin ve destek çözümlerinin mutlaka olduğunu ve bu güne kadar yapılmış olması gerektiğini söyleyen Ünal Erzen, borcun ödenmesiyle ilgili acil çalışmalar yapacağını söyledi.

KONGREYİ ALIN, SİZE 50 MİLYON YARDIM YAPAYIM

Ataköy 9. Kısımda bulunan tenis kortlarının kirasının belediye meclis kararı ile Bakırköy Spor Kulübü’ne verildiğini, kira geliriyle ilgili kendilerine 7 bin liralık bir anlaşma yapıldığını belirten kulüp yöneticileri, “Tenis kortlarına 23 bin liraya kiracı bulduk ve bunu başkana söyledik.  Bize verilen cevap ‘hayır bu şekilde idare edeceksiniz’ oldu. 23 bin lira kirayı kabul etmiyorlar, 7 bin liraya razı oluyorlar. Bu nasıl bir iş?” diye sordu.

Başkan Kerimoğlu'nun kendilerine ‘Bakırköy Spor Kongresi’ni alıp gelin size aylık 40 bin lira yardımda bulunacağım’ dediğini, kongre sürecinde kırk yıllık can dostlarıyla aralarının bozulduğunu, buna karşılık Başkan Kerimoğlu’nun kendilerine çocuk gibi 5 bin lira vereceğini söylediğini ve güç bela zorla 7.500 lira bir yardım alabildiklerini anlattılar.

Bakırköy Belediyesi'nin yüklü miktarda borcu olduğunu bildiğini söyleyen kulüp yöneticileri, “Bakırköy Belediyesi'nin borcu bizim namus borcudur ama bizler de sizden göreve gelince destek istiyoruz” dediler.

“Tutamayacağım hiçbir sözü vermem, verdiğim sözü de unutmam” diyen Ünal Erzen, “Bakırköy Spor için gerekli gerekli tüm desteği vereceğimin sözümü veriyorum” dedi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi