BAKIRKÖY- Yaklaşık 1.5 saat geç başlayan meclis toplantısı öncesi yapılan gurup toplantısında, CHP’li meclis üyelerinin gergin bir şekilde çıktıkları gözlenirken, gündem maddesinin ilgili müdürlüğe iade edilme sebebinin, gurup içi anlaşmazlık olduğu öğrenildi.

‘HESAPLAMA YAPILMIŞTI’

Temmuz 2016’da Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Emlak Konut ile imzalanan Florya'daki tesisin bulunduğu araziyi kapsayan protokol için divan kurulu üyelerine bilgi vermişti. Başkan Özbek, Galasaray kulübünün içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulmasının, mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesine bağlı olduğunu söylemiş, spor alanı olarak tescilli ve imar izni olmayan alanın, imar plan tadilatlarını (konut, alışveriş merkezi, otel şeklinde) Emlak Konut’un yapabileceğini ifade etmişti. İmar izni olmayan araziyi, imara açtıktan sonra yapılacak inşaattan 530 milyon TL (183 milyon dolar) Galatasaray'a, 130 milyon TL ise Emlak Konut'a gidecek bir hesaplama yapıldığını ifade etmişti.

‘UZMAN TARAFINDAN FARK EDİLDİ’

Bakırköy Belediyesi de bu gelişmelerin ardından, Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir uzman yetkilendirdiklerini, belediye ye ait gayrimenkulleri tescillemesi ve belediye ye kazandırması için çalışmalara başladığını söyledi. Söz konusu Galatasaray tesislerinin hemen karşısında, Emlak Konut ile birikte imara açılması planlanan alanda, belediyeye ait olduğu tescillenen yaklaşık 3.5 dönüm arazinin de emlak ve istimlak müdürlüğüne getirilen uzman tarafından fark edildiği söylendi.

‘YETKİ VERİLMELİ’

Galatasaray-Emlak Konut iş birliği ile imara açılması planlanan arazide, 3.5 dönümlük yer hakkı olduğunu öğrenen Bakırköy Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü, bu arazinin akibeti ile ilgili Başkan Bülent Kerimoğlu ve encümen komisyonu na yetki verilmesi yönünde belediye meclisine bir teklif gönderdi. Meclis toplantısı öncesi yapılan gurup toplantısının saatlerce uzaması, meclis üyelerinin söz konusu araziyle ilgili ne yapacaklarına karar veremedikleri olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun da katıldığı gurup toplantısında, meclis üyelerinin bir kısmı, arazinin özelleştirilmesine ve satılmasına karşı çıkarken, bir kısmınında belediyenin borcu olduğu için belediye başkanı ve encümene satılması yönünde yetki vermeleri gerektiğini savundukları öğrenildi. CHP İlçe Başkanı Selçuk Biber’in de konuyla ilgili uzlaşı sağlanması yönünde çaba gösterdiği söylenirken, kamuya ait arazinin satışına sıcak bakması partilileri kızdırdı.

GEÇMİŞTE NE OLMUŞTU?

Bakırköylü vatandaşlar arasında da tartışmaya açılan konuyla ilgili, geçmiş dönem belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’in E-5’in kenarında 2.5 milyar dolar rantı olan 96 dönüm arsa üzerine ‘Botanik Parkı’ yaptığı hatırlatıldı. Vatandaşlar, “Botanik Park’ın yapıldığı arazi günün şartlarında imara açılsaydı belediye başkanı da, müteahhit de zengin olurdu ama halka devredildi. Tapuya şerh konuldu ve artık kimse imara açamaz” diyerek, Başkan Kerimoğlu’nun kamuya ait araziyle ilgili yetki istemesini anlayamadıklarını belirttiler.

‘TEK ÇİVİ ÇAKILMADI’

Geçtiğimiz yıl 220 milyon lira bedelle kamulaştırılan Osmaniye metro istasyonu yanındaki belediye ye ait araziden elde edilen parayla, Bakırköy’e tek bir çivi çakılmadığını söyleyen vatandaşlar, alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesini ve belediyenin borcunu, kamunun mallarını satarak değil, 25 milyon dolar parayla birlikte kaçtığı konuşulan Teknik Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç’a ulaşarak tahsis etmeleri gerektiğini ve konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeleri gerektiğini söylediler.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi