BAKIRKÖY- Sağlık Bakanlığı’nın 4207 sayılı “Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Uygulamaları” kapsamındaki denetimleri kamuoyunun bilgisine sunmak amacıyla, ilçede yayın yapan basın mensuplarını da denetimlere dâhil eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bekir Turan “Tütün ürünlerinin tüketilmesi, ülkemizde ne yazık ki yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunudur” dedi.

HEM BİLGİ AKTARDILAR, HEM DE TALEPLERİ DİNLEDİLER

Bakırköy Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Bakırköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden de birer yetkilinin katıldığı , ‘Dumansız Hava Sahası' denetim heyeti, sigaranın sağlığa zararlarıyla ilgili vatandaşlara ve işletme sahiplerine bilgi aktarırken, işletme sahiplerinin konuyla ilgili taleplerini de dinledi.

Kurallara uyarak kapalı mekânlarda sigara içilmesine izin vermeyen esnafa teşekkür eden İlçe Sağlık Müdürü Turan, denetimlerin devam edeceğini ifade ederek, vatandaşların da sağlıklı yaşam için sigaradan uzak durmalarını tavsiye etti.

4207 sayılı kanunun hem işletmeye, hem de tütün yasağını ihlal eden şahsa uygulanan kanun maddesine göre, 2 işletmede ihlal tespit edilirken, sigara içen 5 kişiye de ceza yazıldı.

Sağlık Müdürü Turan, vatandaşların 4207 sayılı Kanun hükümlerinin ihlallerine yönelik ihbar ve şikâyet çağrılarını Sağlık Bakanlığı’na bağlı ALO 184’e, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların ise ALO 171 destek hattını arayarak bildirmelerini istedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi