24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde ‘millet ittifakı’ içinde yer alan İYİ Parti, yerel seçimlerde herhangi bir partiyle hareket etmeyeceklerini açıklayarak çalışmalarına başladı.

Yerel seçim startının verildiği 1 Eylül’den itibaren Özgürlük Meydanı’ndan başlayarak, vatandaşların yoğun olduğu alanlar ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere sokak sokak anket çalışmalarına başladıklarını söyleyen İnanç, “Vatandaşlara İYİ Parti’den ne bekliyorsunuz? Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz? sorularını yöneltiyoruz ve son olarak görmek istedikleri bir aday var mı diye soruyoruz” dedi.

ADAY BAKIRKÖYLÜ OLACAK

İYİ Parti İlçe Başkanı Alper İnanç, bu güne kadar yapmış oldukları anket sonuçlarına göre ortak görüş olarak halkın öncelikle Bakırköylü aday istediklerini, eğitim ve öğretim düzeyi en yüksek ilçelerden biri olan Bakırköy’de yöneticilik yapacak donanımlarda kişilerin mevcut olduğunu ama ne yazık ki bu güne kadar hep dışarıdan yönetildiğini söyledi.

Vatandaşların açık ve net olarak CHP’nin adayı kim olursa olsun oy vermeyeceğini söylediklerini, aynı zamanda da kızgın olduğunu ifade ettiklerini söyleyen İnanç, özellikle son dönemde Bakırköylülerin çok yıprandığını ifade ederek, “Bakırköy’ü alacağız, iddialıyız” dedi.

Öncelikle Bakırköy halkının beklentilerini analiz ettiklerini, halkın istediği belediyecilik anlayışını, taleplerini ve projelendirilmesini istedikleri görüş ve önerileri aldıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Alper İnanç şöyle devam etti.

HAYALİ PROJE VAAT ETMEYECEĞİZ

 “Uçuk kaçık hayali projeler vaat etmek yerine insanların hem cebine, hem de sosyal yaşantılarına direk dokunacak ve belediye bütçesine yük getirmeyen, tüm canlılara ortak fayda sağlamayı ön planda tutan projelerimizi de yakında açıklayacağız. Kurulduğumuz günden beri Bakırköylü yönetim olarak birçok proje yaptık ve yaptığımız anketle de projelerimizi geliştirecek ya da ek projelerle çoğaltacağız. Hedefimiz Bakırköy’ü tekrar eski marka değerine taşımak. İlk başta Bakırköy halkından borç oy isteyeceğiz ama bu borcumuzu kat kat ödeyeceğiz”

Yaş ortalaması yüksek olan Bakırköy’de özellikle emekli kesime hitap eden, daha rahat yaşayabilecekleri sosyal donatı alanlarını ve yeşil alanları revize ederek kullanılışlı hale getireceklerini söyleyen Alper İnanç, marka değerini arttırarak yok gibi görünen ama aslında çok olan gençliğin de harekete geçeceğine inandığını söyledi.

Hafta içi de mahalle ve halkın kalabalık olduğu mekanlarda, sivil toplum kuruluşlarında,  site ve apartmanlarda da anket çalışmalarına devam ettiklerin söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Alper İnanç, anketin aday belirleme sürecine kadar devam edeceğini ve Bakırköy’ün tam nabzını alacaklarını belirtti. “Ne kadar çok sorarsak, o kadar doğru sonuca ulaşırız mantığı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

ENKAZ DEVİR ALACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Bakırköy Belediyesi’nin söylenenlere göre 500 milyondan fazla borcu olduğunu ve bir enkaz alacaklarının farkında olduğunu söyleyen İnanç, “Biz Bakırköy’ün de, İstanbul’un da, ülkenin de saltanatına değil, derdine ve sorunlarına talip olduk. Bu güne kadar Bakırköy de yedik, içtik, yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Enkazda alsak eski haline getireceğiz. Bakırköylü olmak bunu gerektirir” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi