Belediye Başkanı Cem Kara “En önemli sorun yıllardan beri gerçekleştiremediğimiz, her zaman hedeflemiş olmamıza rağmen başaramadığımız bir meslek yüksekokulu, vakıf ya da devlet üniversitesini maalesef şu ana kadar ilçemize kazandıramamış olmamızdır. Üniversite hayali Çatalca'da benimle başlamadı. Ben okulda öğretmenlik, yöneticilik yaparken bir Alman Üniversitesi'ni ilçeye kazandırma konusunda çok çaba sarf edildi. Bu çabalarım bir kısmında bende yer aldım” şeklinde konuştu.



TRAFİK VE OTOPARK SORUNU YOK
Konuşmasının devamında, ilçede kurallara uyulduğu takdirde trafik ve otopark sorunu olmayacağını vurgulayan Başkan Cem Kara, “Aslında bu ilçenin trafik anlamında ben bir sorunu olduğunu düşünmüyorum ve bunu da burada bizi dinleyen bütün kamu yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarına çok net cümlelerle söylüyorum. Bu ilçede ne otopark sorunu vardır, ne de trafik sorunu. Bu ilçede, her ilçede olduğu gibi kurallara uymama ve keyfiyet sorunu vardır. 

MAHALLELERDE DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI
Çatalca Mahallerindeki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara, “Çakıl, Ovayenice ve Elbasanda var olan doğal gaz, bu yıl sonu itibariyle İnceğiz'de, Kabakça'da ve İhsaniye'de kullanılır hale gelecektir. Önümüzdeki 2017 yılı yatırım programında ise Akalan’dan başlayarak Gökçeali, Oklalı, Subaşı Kestanelik, Çanakça ve Dağyenice Mahalleleri'nin doğal gaz çalışmaları hayata geçirilip 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır. Diğer mahallerin doğal gaz çalışmaları ise 2019 yılına kadar tamamlanacaktır. Bu yatırımların tamamı Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın bir yan kuruluşu olan İGDAŞ tarafından yapılmaktadır. "Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İGDAŞ yetkililerine, bu konuda bizimle birlikte hareket eden bütün siyasi partilerin ilçe başkanlarına, meclis üyelerine ve mahallelerimizin çok değerli muhtarlarına çok teşekkür ediyorum. Bundan 3 - 4 sene önce orman köyünde doğalgaz mı olur diye bizi eleştirenler ile şimdi aynı noktada buluşmuş olmamız sevindiricidir" dedi.

Senay Badur
 
 

Editör: Haber Merkezi