Bakırköy Belediye başkan yardımcılarından İhsan Bahri Belek’in, önce 3 ay rapor aldığı ve aslında memur atamasını yapmak için bir nevi süre kazandığı söylemlerinin de yayıldığı Bakırköy’de, seçime günler kala böyle bir haberin kamuoyuna düşmesi partililer tarafından da tepkiye neden oldu.

Yine Başkan Yardımcılarından Taner Öğünç’ün İzmir Torbalı’ya belediye başkan aday adayı olarak müracaatının ardından, seçimlere katılabilmesi için 1 Aralık’ta görevinden istifa edeceği de biliniyor.

Bakırköy Belediye Başkan Yardımcılarının sırasıyla bir şekilde Bakırköy’ü terk etmesi, ilçe halkı tarafından yaklaşık 800 milyon borcu olduğu iddia edilen belediye yönetimine tepkilerin büyümesine neden oldu.

“Batan gemiyi mi terk ediyorlar” diyerek, tepkisini dile getiren vatandaşlar, yaşanan hiçbir olayda herhangi bir açıklama yapmayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na da “Artık yeter” dedi.

Seçime günler kala,  CHP’nin kamuoyunda bu tür haberlerle tartışılmasından yana şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri olan Bakırköy’ün adının, basına artık bu şekilde düşmesinden bıktık.  Belediyemiz kamuoyunun merak ettiği her şeyi açıklasın, sosyal demokrat bir belediye anlayışı bunu gerektirir. Eylem başka, söylem başka ” diyerek Kerimoğlu’na seslendi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi