BAKIRKÖY-Şikayetler üzerine bölge esnafıyla yaptığımız görüşmelerde, sahilde yeni devir aldığı oto yıkamanın sahibi olan Murat Topal, konuyla ilgili yaşadıklarını anlattı. Daha önce de oto yıkama olarak ruhsatlı bir şekilde çalışan iş yerini devir aldığını, vergi levhalarının tam ve şahsı adına olduğunu belirten Murat Topal, devir aldıktan hemen sonra ruhsat işlemlerine başladığını ifade etti. Teknik açıdan herhangi bir eksiği olmadığı için, ruhsatta da sıkıntı yaşamayacağını düşünen Murat Topal, kendilerini önce Gazeteci, sonrasında belediye de iş tamamlayacı olarak tanıtan 2 şahsın işyerine gidip gelmeye başladığını ve bu süreçte iyi niyetli olduklarını düşünerek şahıslarla irtibatta kaldığını belirtti.

‘DEFALARCA PARA ALDILAR’

Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci isimli iki şahsın görev tanımlı kimlik kartlarını sorma gereğini duymadığını da belirten Murat Topal, “Ruhsatımda sıkıntı olmadığı halde sürekli sıkıntı varmış gibi gösterip, defalarca benden 300-500 lira para aldılar” dedi. Meselenin para değil, iş veren açısından ruhsatın müşteri açısından güven unsuru olduğuna değinen Murat Topal, “En son belediye adına benden 35 Bin Lira bağış adı altında para talep ettiler. Zaten defalarca evraklarla ilgili benden para aldıklarını ve bu bağışı neye istinaden yapacağımı sorduğumdan beri de ortalarda yoklar” diyerek açıklamalarına devam etti.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Beydağı Oto Yıkama Sahibi Murat Topal, uzun yıllardır Bakırköy de esnaflık yaptığını, yakın zamanda da böyle bir olay yaşandığını ve esnafların Rafet Yıldırım ve Uğur Kelleci isimli şahıslarla tartıştığını söyledi. Topal, “Burası zaten daha öncesinde ruhsatlı çalışan bir iş yeri. Ben burayı devir aldım. Şimdilerde neden problem çıkıyor anlamış değilim” diyerek devam etti. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yaşanan bu tür sorunlardan belki de haberdar olmadığını belirterek, konuyla ilgili önlem alması için yetkililere seslendi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi