Bakırköy Belediyesi’nin 2016 faaliyet raporu, mecliste ikinci kez görüşülerek bir kez daha oylandı. İlkinde olduğu gibi CHP’li meclis üyelerinini oylarıyla kabul edilen raporun tekrar görüşülmesine, henüz yapımına başlanmayan yeni hizmet binası için gösterilen 15 milyon liralık harcama kalemi neden oldu. AK Parti meclis gurubu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması üzerine raporu geri çeken belediye yönetimi, ‘sehven’ yapıldığını ifade ettikleri hatayı düzelterek yeniden meclise sundu. Görüşmede her iki parti arasında tartışmalar yaşandı.
TORUN: YENİ RAPOR SUÇA KONUDUR
Oturumda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Fatma Elmasgül Torun, “Velevki sevhen yazım ve kelime hatası yapıldı. Hangi sayfada, hangi yazıda ve hangi maddede olduğu belirtilmek zorundadır. Yeni raporda bu belirtilmemiş. İlk raporda harcama belgeleri sunulduğundan, yeni faliyet raporu suça konudur” dedi.
Faaliyet raporunun değiştirilmeceğini söyleyen Torun, “Hizmet binası için 15 milyon harcadığınızı söylemiştiniz, ortada bina falan yok. Hem Sayıştay’a, hem İçişleri Bakanlığı’na göndermediniz mi bu raporu? Yeni raporu 30 milyon farkla bize anlatıyorsunuz. Bizi mi kandırıyorsunuz, kendinizi mi, yoksa Bakırköylüyü mü kandırıyorsunuz?” diye sordu.
Yeni raporun ikinci bir suç unsuru olduğunu ve yanlışın yanlışla kapatılmak istendiğini iddia eden Torun, “Sayıştay’a ‘pardon’ diyemezsiniz” dedi.
ÇELİK: İLGİLİ KURUMLARLA GÖRÜŞÜLDÜ
Görüşülmekte olan yeni raporda sadece Fen İşleri bölümünde değişiklik olduğunu ifade eden Bakırköy Belediye Meclis Başkan Vekili Mahir Çelik, sehven hata yapıldığını, İçişleri Bakanlığı ve mahalli idarelerle görüşülerek düzeltmelerin gerçekleştirildiğini belirtti.
KELEŞ: 30 SAYFALIK HATA OLMAZ
Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi İbrahim Keleş, her iki raporla ilgili yaptığı karşılaştırmada yaptığı tespitleri dile getirerek, “Değişen 15 milyon değil, eksilen 15 milyonu tamamlamak için ilaveler yapılmış. Sıfır binayı 33 milyon liraya ihale ediyorsunuz, var olan binaların bakımını 31 milyon 71 bin liraya yaptırıyorsunuz. Yeni rapora 30 sayfa ilave yapılmış. 30 sayfalık hata olmaz” şeklinde konuştu.
ŞAHİN: PİŞMANLIK BİLDİRİMİNDE BULUNACAĞIZ
Harcamalarda değil, yazılımıyla ilgili yanlışlık olduğunu ve pişmanlık bildiriminde bulunularak, faliyet raporlarının değiştirileceğini söyleyen, CHP yeni Gurup Sözcüsü Muzaffer Şahin, gerekli kurumlara bildirilmek üzere izinlerin alındığını belirtti.
Başkanlık teklifi olarak gelen, Fen İşleri Müdürlüğü’nde sehven yapılan hataların düzeltilmesine istinaden yeniden hazırlanan faliyet raporu, CHP’li Meclis Üyeleri’nin oyları ile kabul edildi. CHP’li bazı meclis üyelerinin yeni hazırlanan faliyet raporunu gurup toplantısında kabul etmediği iddia edildi.
Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi