‘’Beni sadece Esencan Hastanesi kabul etti’’

7. çocuğunu kucağına alan Sadiye Hamid yaptığı açıklamada: ‘’Bugüne kadar 7 kez sezaryen ameliyatı oldum. Birçok hastaneye gittim, riskli bir doğum olacağı için beni kabul etmediler. Beni sadece Esencan Hastanesi kabul etti. Hastane çalışanları bana çok emek verdi. Allah hepsinden razı olsun. Ameliyat oldum ve şu an çok iyiyim’’ dedi.

‘’Zamana karşı bir yarış içindeydik’’

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayhan Yükselen ise ameliyatın çok zor geçtiğini belirtti. Yükselen: ‘’Hastamız Sadiye Hamid, ‘’Çocuklar Mutlu Olsun’’ kampanyası yürüten Elif Hanım aracılığıyla hastanemize başvurdu. Şiddetli karın ve bel ağrısı çektiğini ifade etti. 6 kez sezaryenle ameliyat olduğunu ve birçok hastaneyi gezdiğini ve hiçbirinin kendisini riskli bir doğum olacağı için kabul etmediğini söyledi. Ultrasona aldığımızda sancılarının başladığını fark ettik. Zor bir vakaydı. Zamana karşı bir yarış içindeydik.

"Zor ve teknik olarak bizi yoran bir ameliyattı"

Kan değerleri çok düşüktü. Hemen altyapıyı hazırladık. Olası ameliyat halinde çıkabilecek komplikasyonlara karşı hazırlanmıştık. Diğer dal branştaki hekimlerimizle irtibat halindeydik. Zor ve teknik olarak bizi yoran bir ameliyattı. Herhangi bir problem oluşmadan hastamızın ameliyatını tamamladık. Ameliyattan 48 saat geçmesi ve herhangi bir komplikasyon oluşmaması üzerine hastamızı taburcu ettik’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi