Meclis üyeliğini, ekip çalışmasının en önemli parçası olarak gördüğünü söyleyen Narman, “Hem kendime, hem mesleğime güveniyorum. Eğitim hayatımda doktaramı da, uzmanlığımı da hep yerel yönetimler üzerine yaptım” diyerek, uzun bir süre de yerel belediyecilik yaptığını ve tüm bilgi birikimi yaşadığı Bakırköy’e aktarmak istediğini ifade ederek, “İlçem için en doğru kararları vereceğime inanıyorum” diyerek kendisini tanıttı.

MÜZEYYEN NARMAN KİMDİR?

1972 İstanbul doğumlu olan Narman ilk, orta ve lise eğitimlerini İstanbul’da tamamladı.

1993 Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü, 2011 Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2018 Arel Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi, Şehir Bölge Planlama Bölümü Yüksek Lisans mezunu oldu. Yüksek lisans mezuniyet tezini “ Yerel Yönetimlerde Kadın Adayların Seçilme Süreçleri ve Kent Yönetimi “ konulu araştırma üzerine yapan Müzeyyen Narman, halen Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünde Doktora çalışmalarına devam etmekte.

17 yıldır Bakırköy’de ikamet eden Narman, evli ve 2 kız çocuk annesi.

25 yıldır kesintisiz iş hayatında, Türkiye’nin sayılı büyük ve kurumsal şirketlerinde gerek yurt içi, gerekse yurt dışı çalışmalarda mimar, uzman mimar, yönetici mimar pozisyonlarında görev yaptığını söyleyen Müzeyyen Narman, eşinin inşaat şirketinde çeşitli restorasyon ve inşaat projelerine imza attığını ve aktif danışmanlık yaptığını, kilise restorasyonları, köşk ve eski eser restorasyonlarında çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

Öğrencilik yıllarından beri Cumhuriyet Halk Partisi’ne farklı alanlarda destek vermeye çalıştığını, 2015 yılında aktif üye olarak siyaset hayatına başladığını söyleyen Narman, Yeşilköy Mahalle Birimi, Mahalle Başkanlığı, İlçe Delegesi gibi görevlerin ardından, ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçilerek CHP Bakırköy Kurumsal İletişim ve Bilgi İşlemden Sorumlu Başkanlık görevinde bulunduğunu söyledi.

Genel seçimlerin ardından siyaseten çok önemsediği yerel seçimlerde görev almak için ilçe yöneticiliği görevinden istifa ettiğini söyleyen Yüksek Mimar Müzeyyen Narman, “25 yıllık özel sektör yöneticilik bilgi birikimim ve mimar kimliğimle, büyük ölçekten şehri okuyabilmenin avantajını kullanarak yaşadığım ilçeme faydalı olacağımı düşündüğüm için, bu ilçeye kadın eli değmiş dedirtmek için adaylık başvurusunda bulundum” dedi.

İstanbul Büyük Şehir Mimarlar Odası Üyeliği

Rumeli Sanayici ve İş Adamları Dernek (RUYİAD) Üyeliği

Kadın Adayları Destekleme Yedek Yönetim Kurulu (KADER) Üyeliği

Kınalıada Yüzme İhtisas Kulübü Üyeliği

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi