Her müdürlükte 10 ile 15 arası bankamatikçi diye tabir edilen ve işe gitmeden para aldığı iddia edilen çok sayıda personel olduğu söylentileri Bakırköy gündemine düşerken, denetlenemeyen belediye şirketi hakkındaki söylentiler yerel seçime gidilen şu günlerde partilileri kızdırdı.

25 Birim Müdürlüğü olan Bakırköy Belediyesi’nde BYUAŞ’a bağlı 11 birim müdürlüğünün puantaj, yani işçi ve memurların ay içindeki mesaileri dahil hak edişlerini doğru hesaplayabilmek, işe gelip gelmediğini denetleyebilmek için şirket tarafından tutulan cetvelinin olmaması da akıllarda soru işareti bıraktı.

Son günlerde maaşlarını alamayan birim müdürlüklerinde, söz konusu puantajı yapan puantörlerin bankamatik personelinden dolayı puantaja imza atmak istemediği iddia edilirken, maaşların bu sebepten dolayı geciktirildiği ve emek vererek çalışan personelinde bu sebeple mağdur olduğu da gelen iddialar arasında. Kadrolu çalışanların kart bastığı ama BYUAŞ çalışanlarının kart basma gibi bir sisteminin hayata geçirilmeyiş nedeni de, merak konusu oldu.

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı taşeron şirket Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Hizmetleri A.Ş. (BYUAŞ), önceki eylemlerinde direnişe çıkan işçilere “ihtar bildirimi” göndererek, şirkete yönelik karalamalar yapıldığını ileri sürüp haklarında işlem başlatma tehdidinde bulunmuştu.

Maaşlarını alamayan bazı müdürlük personelinin bankamatikçiler yüzünden maaşlarını alamadığı söylenirken, katılımcı, hesap verebilir ve şeffaf siyaseti esas alan CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin suskunluğu partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

Editör: Haber Merkezi