PM Üyesi İdris Akyüz, Ferihan Karasu'nun yanı sıra, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Turan Aydoğan ve Hüseyin Aydoğdu’nun da katıldığı toplantıya ilçe meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolu ile birlikte çok sayıda üye katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, ilçe başkanlığı, kadın kolu ve gençlik kolu çalışmalarının yanı sıra, komisyonların çalışmalarını da anlattı. Kültür ve Sanat Komisyonu’nun  Cumhuriyet Korosu kurduğunu, çalışmaların artık izlenebilir hale geldiğini söyleyerek, “29 Ekimde süpriz yapabiliriz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bugüne kadar Lozan’ı bize zafer diye yutturmaya çalıştılar. Bunun neresi zafer" diyerek Lozan Barış Antlaşması'na ilişkin açıklamasını eleştiren İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Cumhurbaşkanı’nın 24 Temmuz’da, resmi veb sitesinden Lozan Barış Antlaşmasına ilişkin “Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir” açıklamasını hatırlatarak, “İşte tutarsızlığın bir belgesi daha” dedi. CHP kadrolarında geçmişte ve bu günde görev yapan herkesi saygıyla selamlayan Özkan, içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını dileyerek katılımcıları selamladı.

İDRİS AKYÜZ, “HİTLER FAŞİSZMİNDEN KÖTÜ BİR FAŞİZM BEKLİYOR BİZİ”
Başkanın konuşmasından sonra söz alan PM Üyesi İdris Akyüz’de, meclisin kapatılmasına karşı olduklarını ifade ederek, “Sözde parlamento açık ama, herşey tek bir kişinin ağzından çıkıyor. CHP olarak buna karşıyız. Hitler faşiszminden kötü bir faşizim bizi bekliyor. Bunlar kendilerini hem adalet hem kalkınma görüyorlar ama ne adaletten, ne de kalkınmadan haberleri yok” diyerek AKP’ye oy verenlerin büyük kısmının çıkar ilişkileri yüzünden oy verdiğini de sözlerine ekledi.



AKSÜNGER, “BAŞARI VE ÇALIŞMA ÖLÇÜLENDİRİLMİYORSA, LİYAKATIN OLMASI BEKLENİLEMEZ”
Yaklaşık 4 saat süren toplantıda en çok ta ‘Liyakat’ konusunda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Erdal Aksünger, İzmir’de başlatılan Liyakat Projesi ile ilgili bilgil verdi. Diğer adı ‘Yönetişim’ olan Liyakat Projesi ile her üyenin istediği her parti milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanları, meclis üyelerine rahatlıkla ulaşabileceğini, etkinliklerini takip edebileceğini, sorularını sorabileceğini belirtti. “Başarı ve çalışma ölçülendirilmiyorsa liyakatın olması beklenilemez” diyerek tüm çalışmaların da genel merkez tarafından takip edileceğini söyledi. Aktif üyelik ve Liyakat sistemini geliştireceklerini belirten Aksünger, “Aidat ödemek üyelik için yeterli sebep değildir” diyerek, aktif üyelik denlen yapıda, aidat, örgüt çalışmalarına, eğitim programlarına katılan, sandık ve çevresi gibi görevlerde bulunanları esas alacaklarıı belirtti.
Aksünger, “Muhakeme kabiliyeti olan herkes, gerçeği düşünerek değerlendirebilir” diyerek, sadece yazılı şeyleri değil, yaşanmışlıkları da göz ardı etmeyerek değerlendirilmesinin gerekli olduğunun altını çizdi.



DİJİTAL GÜVENLİK KONUSUNDA KENDİMİZİ DİZAYN ETMELİYİZ!
Teknoloji çağında olduğumuza dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı, “Özellikle dijital güvenlik konusunda kendimizi dizayn etmemiz gerekir” diyerek, ülkemizde telefon satışlarının yüzde yetmişinin akıllı telefon olduğunu ama akıllı telefonların aklını kullananların oranının ise istatistiklere göre yüzde altı olduğunu söyledi.

DOĞRU VE YANLIŞ YAPTIĞIMIZ ŞEYLERİ ANALİZ ETMELİYİZ!
Ekonomik yapısı olmayan legal yada illegal hiç bir örgütün sağlıklı ve uzun ömürlü çalışamayacağını belirten Aksünger, “En büyük sorunumuz ekonomik alt yapıdır. Ekonomik istihdam sağlayan konularda çalışmalarımıza hız vermemiz gerekir” diyerek, AKP’nin kendini devlet yaptığını söyledi. “Seçim sandıkta kazanılır evet ama bizlerde neyi doğru yapıyoruz, neyi yanlış yapıyoruz noktasında iyi analiz yapmalıyız” diyerek, “Bu ülkenin bizim iktidarımıza ihtiyacı var” dedi.
“Yerel yönetimler meselesi ızdırabımızdır” diyerek gelen eleştirilere de cevap veren Aksünger, “Yerelde performans önemlidir. Hizmetleri değerlendirme ve ölçme konusunda bir komisyonun hazırlığı içerisindeyiz. Hizmetin halkta karşılığı varmı yokmu ona bakmak lazım ve kriterlerin mutlaka olması gerekir” ifadelerini kullandı.



AKP CEMAATİN TABANINI ALMIŞTIR!
Türkiye’de cemaatin tabanının kalmadığını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, cemaatin tabanını AKP’nin aldığını sözlerine ekledi. Bank Asya’yı kuranların, bu gün Bank Asya’ya para yatıran vatandaşı Fetöcü olarak göz altına almasını da eleştirerek, “Bizler mazlumun ve mağdurun yanındayız, her zaman da olmaya devam edeceğiz” dedi.
Karşılıklı soru cevaplarla devam eden toplantıda, Bakırköy Belediyesi’nden gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan ve yaklaşık 120 gündür grevde olan DİSK Sendika üyesi işçileri de dinleyen Aksünger, konunun takipçisi olacağını ifade etti. 

Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi