DİSK’Lİ İŞÇİLER SORUNLARINI PAYLAŞTI!
Toplantıda Bakırköy ve Avcılar Belediye’sinde işten çıkarılan ve aylardır grev yapan işçilerin durumu hakkında da bilgi alan Aksünger, “Başarı ve çalışma ölçülendirilmiyorsa liyakatın olması beklenemez” dedi.
Sorunlarla mücadele etmemenin ahlaki değerlerine uymayacağını söyleyerek, elinden gelen her konuda çalışmalara devam edeceğini ifade eden Erdal Aksünger, “Bize rasyonel veriler lazım. Neyi doğru, neyi yanlış yapıyoruz bunu iyi analiz etmemiz lazım” dedi. Bakırköy Belediyesi’nde gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan ve yaklaşık 120 gündür grevde olan Diskli işçilerden de, konuyla ilgili bir dosya hazırlamalarını ve atılan işçilerle ilgili kurulan komisyonda gündeme getirileceğini söyledi.



DİSANLI “HER KONUDA HAKLIYIZ AMA OYUMUZ YÜZDE 25”
Aksünger’in açıklamaları karşısında “Söylediklerinizi uygulamaya başladığınızda belki sizde yerinizde duramayacaksınız” diyerek söz alan geçmiş dönem Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Ziya Disanlı, 'inşallah kalırsınız ve bizde o günleri görürüz' diyerek temennide bulundu.
İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları da dahil olmak üzere, başta aktif üyelik, üyelerin çalışmaları,  performansları ve başarı ölçüleriyle birlikte sağlıklı ve dürüst bir örgütlenme modeline insanların çok ihtiyacı olduğunu ifade ederek konuşmasını sürdüren Disanlı, “90 yıllık deneyimimizde her konuda haklıyız ama oyumuz yüzde 25. Çok hatamız olduğu ortada. Genel Başkanımızda dahil hepimizin başarısı ölçülmeli” dedi.

“Bu kadar yanlışı olan bir iktidarı halledememizin iki nedenle olabilir” diyerek değerlendirmelerine devam eden Disanlı, “Yılmaz Büyükerşen gibi bir örneğe karşılık, üyeye sizin çok iyi bir Cumhurbaşkanınız olacak diyerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nu koyarsanız bu hiç bir kritere uymaz” dedi. “Cumhuriyet Halk Partisi böyle yönetilemez. Yönetim anlayışımız ve tüzükte yapılacak düzenlemelerle ilgili örgütlenme modelimizi acilen değiştirmeliyiz” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 Partinin ön seçim yapıp, ön seçimden çıkanları göreve getirmeyişine de tepki gösteren Disanlı, “Yönetim anlayışı iyi olmazsa hiç bir şeyin espirisi olmaz. İyi bir tüzük kurultayı yapacakmıyız? Partimiz demokratik bir işleyişe katılacakmı?" sorularını yönelterek,  "Örgütümüz önce yöneticilerine güvenecek ki, halkla birleşip onlardan gelen bu eleştirilere cevap verip bütünlük kurabilsin” dedi.



TÜLAY ATEŞ “LİYAKATI ÖNCE ÜST YÖNETİM UYGULASIN”
Disanlı’dan sonra, önce kendini tanıtarak konuşmasına başlayan SHP’de 2 dönem, birleşimden sonra CHP’de 1 dönem Parti Meclis Üyeliği, 1 dönem de Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği yaptıktan sonra milletvekilliğine adaylığını koyarak ön seçimde 12. sırada seçilen Tülay Ateş, “Bu kadar çok liyakattan bahsedince konuşma gereği duydum. Liyakatı en başta genel başkanın ve partinin üst yönetimin uygulaması lazım” diyerek tepki gösterdi. Devlet memurları dahil herkesin liyakatla göreve gelmesini her fırsatta ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben konuşan Ateş, “Herkes liyakatla göreve gelmeli” dedi.
Genel Merkez yöneticilerine de “İnsanlardan 500 lira alıp otellerde kursa getireceksin ama o ilçede oturmayan, politikaya yeni girmiş, genel başkanın danışmanının arkadaşı yada tanıdığı diye belediye meclis üyesi atayacaksın. Olmaz öyle şey” diyerek seslendi.



“Çoğu partilimiz üst yönetime tepkili”
30 yıllık partili olan Ateş, “Ön seçimden 12 sıraya geleceğim, önüme 5 kontenjan koyup 17 olacağım. Sonrasında 17 ye de layık görmeyip 2-3 tane daha atama yapılarak 19. sıraya geleceğim. Partiye emek vermiş, hakkın hukukun savunucusu avukatlık gibi bir mesleği olan, partinin üst görevlerde bulunarak, televizyonlarda 30 MYK’lıya cevap verebilme yeteneği olan partiliyi atlayacak, onun bunun arkadaşına paye vereceksiniz. Başta ben olmak olmak üzere çoğu partilimiz üst yönetime tepkiliyiz” diyerek, yerel yönetimlerde ilçelerde gezen, çalışan, aidatını düzenli ödeyen, broşür dağıtıp kapı kapı dolaşanı es geçip, sırf üst yönetimden birilerinin tanıdığı diye göreve getirenlerin de partiye büyük zarar verdiğini ifade etti. Liyakatı önce üst yönetimin uygulamasının gerektiğini, sonrasında tüm üyelerin canla başla çalışacağına inandığını söyledi.
Tepkileri dinleyerek cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP’nin büyük bir gemi olduğunu, güçlü iradelere ve büyük pervanelere ihtiyacı olduğunu söyledi. “Güçlü iradeleri ve büyük pervaneleri zamanında çalıştırmazsak buz dağına çarpmamız yüzde bir milyon” diyerek, “Bir kurumda liyakat bilimsel yaklaşımlarla bir yere kadar götürülür. Gerisi siyasi iradenin kendisidir” diyerek cevap verdi.
Selvi Sarıtaç-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi