CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı’nın Tümsan ofisinde gerçekleşen toplantıya, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, CHP Başakşehir İlçe Başkan Yardımcıları Hatice Yiğit, Sami Balcı ve Hıdır Koç, CHP Başakşehir Meclis Üyesi Cemal Doğan ve Kazım Özeren ile çok sayıda partili katıldı.



KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Cihaner, yaptığı konuşmada, ülke olarak kritik bir dönemden geçtiğimizi belirterek, 15 Temmuz’un başarısız bir darbe girişimini olduğunu ifade etti. Cihaner, konuşmasının devamında, “Fettullahçı yapının sıfırlanması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu yapı çok gizli yapılmış olsaydı, sızdılar, aldandılar kelimeleri geçersiz olurdu. Bunun böyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

RUSYA İLE GELİŞMELER OLUMLU
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir an önce bu yapı ile hesaplaşması gerektiğinin altını çizen Cihaner, “Biz yıllardır vermiş olduğumuz mücadelede haklı çıktık” dedi. Rusya ile ilişkilerinin düzeltilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Cihaner, Türkiye’nin bu durumdan kârlı bir şekilde çıkması gerektiğini kaydetti.



İDAM KARARI ÇAĞDAŞ DÜNYA DÜZENİNDEN KOPMAKTIR
15 Temmuz sürecinin en az zayiatla ve çağdaş dünyadan kopmadan atlatılması gerektiğinin önemine değinen Cihaner, idam kararının kurulu dünya düzenine uygun olmadığını ve bu durumun Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamından kopartabileceğinin altını çizdi.

Sibel GÜLERSÖYLER-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi