YERELDEN GENELE HER KONU GÖRÜŞÜLDÜ

Arnavutköy’ün sorunlarının yanı sıra ülke sorunlarının da dile getirildiği toplantıda İslam, yerel seçim süreci ile ülke gündemine dair birçok konuyu ele alırken, toplantıya;Saadet Partisi İlçe Başkanı Münür Dinler, Yönetim kurulu üyeleri,farklı siyasi parti temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Davada Talan ve Kayırma Olmayacak

Toplantıyı düzenleyen Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı adına açılış konuşmasını Arnavutköy Saadet Partisi İlçe Başkanı Münür Dinler yaptı. Dinler; Arnavutköy'deteşkilatın yerel seçime yönelik faaliyetlerinden bahsederek “Bu davada talan ve kayırma olmayacak bu yolda tüm dava arkadaşlarıma ve halkıma güveniyorum” diyerek mikrofonu konuşmasını yapması için İstanbul Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam’a verdi. Saadet Partisi bünyesinde olmaktan dolayı kendisini seçen partililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cihangir İslam, Geçtiğimiz 16 yıl boyuncaiki şeyin yükseldiğinden bahsetti, “Bunlardan ilki dolar milyarderleri, ikincisi ise en fakir kesim. Yani Türkiye’nin en fazla kazanan 5’te 1’i ile en az kazanan 5’te 1’i arasındaki uçurum oldukça açıldı” dedi.

En Düşük Pay Yönetime Dönük Harcamalar

Alınan kararların hiçbirinin yönetime dönük harcanmalar olmadığını ve artı değer yönünden fabrika, atölye gibi üretim ve istihdama yönelik yatırımların çok düşük olduğunu iddia eden İslam, bu durumun ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.Ayrıca milletin parasının da israf edildiğini söyleyerek İslam“Halktan aldıkları paralarısavurdular, savurdukları bu paralarla dasaray yaptırdılar, gemiler ve uçaklar aldılar” dedi. İslam, hükümet topladığıtüm paraları betona ve lükse harcandığını söyleterek hükümeti eleştirdi.

OHAL sistemi üstünden bir rejim yaratılmasına izin vermeyeceğiz

Söz fırsatı buldukça Saadet Partisi milletvekilleri olarak bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz diyen İslam, “Atılan ve işini kaybedenlerin sayısı Kamudan140 bin,özel sektörü de kattığımız da ise 200 bine bile ulaşıyor. Biz bu OHAL sistemi düzeni üstünden bir rejim yaratılmasına inşallah el birliğiyle ve tüm muhalefetin birliğiyle imkan vermeyeceğiz” dedi.

Bütün insanları kucaklayarak bir arada olacağız

Konuşması süresince yerel seçimleri de değerlendiren İslam,Saadet Partisi’nin mahallî seçimlerde temel amacı artık İktidar partisinin elindeki kötü yönetilen tüm belediyeleri kurtarmaktır” diyerek “Bizim bu ülkedeki derdimiz hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi aşağılamadan bütün insanları kucaklayarak bir arada yaşamaktır. İşte milli görüş geleneği budur” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi