ÇYDD, ülke genelindeki 106 şubesinden gelen 2 bine yakın öğrenciyle Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi buluşmasının 11'incisini gerçekleştirdi. Tarihi Gelibolu Yarımadası gezisine, Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'nde dağda yazılı olan ve 102 yıl önce düşmana geçit vermeyen Mehmetçiğin "Çanakkale Geçilmez" destanını simgeleyen 'Dur Yolcu' yazısının bulunduğu noktadan başlayan ÇYDD gönüllülerine, Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş de eşlik etti. Namazgah Tabyaları ve Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret eden gönüllüler, ardından Şehitler Abidesi'ne geldi. 
 
KAREOGRAFİLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Gençler, Şehitler Abidesi önüne ellerinde taşıdıkları Mustafa Kemal Atatürk, ÇYDD Kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan ve şu anki Genel Başkan Prof. Dr. Aysel Çelikel'in portreleri ile toplandı. Burada her yıl farklı bir tema ile oluşturdukları koreografiyi, bu yıl 'Mehmet Toprak Oldu' şiirinden esinlenerek, Atatürk'e selam duran bir Mehmetçik figürüyle yaptı. Ardından Türk Bayrağı şeklindeki Türkiye haritası yine geziye gelen gençler ve dernek üyeleri tarafından oluşturuldu. Oluşturulan koreografiler drone ile havadan görüntülendi.
Koreografileri oluşturan gençler Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Andımız, ve Mehmet Toprak oldu şiiri okudu.

Öte yandan ÇYDD’nin Çanakkale buluşmasına her yıl olduğu gibi bu yıl da ÇYDD Sarıyer Şubesi de katıldı. Sarıyer Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Çanakkale’ye giden ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler, hem Abide önünde oluşturulan kareografide yer alıp hem de şehitliği gezdiler.
 
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi