31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdüren CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü adresi Bahçelievler oldu.

İlk olarak ilçedeki kanaat önderleriyle sabah kahvaltısında bir araya gelen İmamoğlu’na Bölge Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Özgür Karabat eşlik etti.

31 Mart seçimlerine ilişkin sohbetin yoğun olduğu kahvaltılı toplantıda konuşan İmamoğlu, ilk evlendiği yıllarda Bahçelievler’de oturduğunu, o zamandan bu zamana çokta değişen bir şeyin olmadığını üzülerek gördüğünü ifade ederek, ilçenin yeşil alan miktarının azlığına dikkat çekti.

İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti;

“Bahçelievler diye tanımladığımız semtin İstanbul’un yeşil fukarası bir ilçe olduğunun altını ne yazık ki çizelim. Bahçelievler’de kişi başı yeşil alan miktarı 0,6 metrekare. Yani benim sığmayacağım kadar bir alan. Yeşil alanı önemsememek, hayatı önemsemediğimiz anlamına gelir. Dünyada kişi başı yeşil alan 10 metrekarenin altındaysa ne yazık ki o kent, sağlıksız bir kent olarak kabul ediliyor” dedi.

HERKES YÖNETİMİN BİR PARÇASI OLACAK

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin de konuşan İmamoğlu, “Bu şehrin 16 milyon insanına yetki vermenizi istiyoruz. 31 Mart itibari ile, 16 milyon insanın kenti yönettiği bir dönemi başlatmanızı istiyorum. 1 Nisan’dan sonra bir kişinin karar verdiği ya da bir kişinin iradesiyle yol alınmaya çalışan bir İstanbul değil, herkesin katkı sunduğu, herkesin yönetimin bir parçasıyım dediği bir İstanbul sürecini başlatalım. Herkes yönetimin bir parçası olacak” ifadelerine yer verdi.

BAŞKALARINDA OLMAYAN GENÇLİĞİMİZLE GÖREVE TALİBİZ

Seçim çalışmalarında gerçekleştirilecek projeleri vatandaşlara tanıtacağını söyleyen İmamoğlu, “Tek tek projelerimizi anlatacağız. Bu kentte okul öncesi eğitimle çocuklarımızı hayata nasıl tutunduracağımızı anlatacağız. Annelerin, kadınların nasıl üretimde olacağını anlatacağız. Temelde en büyük güvencemiz İstanbul’da 16 milyon insan. Anlattığımız hiçbir konunun partisi yok, hiçbir konunun ideolojisi yok. İnsanlık var, demokrasi var, bu ülkenin temel değerleri var. Cumhuriyeti, bayrağı ve bu ülkenin kurucusu olan değerlere saygısı var. Tüm bu unsurlarla Türkiye’nin yönetilmesini istiyoruz. Aynı şekilde İstanbul’un da bu kavramlarla yerel yönetimle buluşmasını istiyoruz. Yüreğimizle, cesaretimizle, coşkumuzla, ama her şeyden öncesi kibirden arınmış güler yüzümüzle, samimiyetimizle ve de son nokta olarak, başkalarında olmayan gençliğimizle talibiz” diye konuştu.

OYUNUZU DİKKATLİ KULLANIN

Kahvaltılı toplantının ardından İlçe Başkanı Özgür Çelik ve ilçe örgütüyle birlikte esnaf ziyareti yapan Ekrem İmamoğlu, özellikle gençlerle konuşarak, “En büyük projemiz sizsiniz. Siz isteyin biz daha çok yapalım. Bu seçim en çok size ilgilendiriyor. Oyunuzu dikkatli kullanın” dedi.

Önceliklerinin çocuklar, gençler ve engelliler olduğunu söyleyen İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, Cuma namazını Şirinevler Ulu Camii'nde kıldı.

PARTİLİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Sonrasında CHP Bahçelievler ilçe binası önünde partililere seslenen İmamoğlu, İstanbul'da yeni bir anı, yeni bir dönemi ve yeni bir yaşamı partilileriyle birlikte verecekleri mücadele sonunda kazanacaklarını söyledi.

Herkesi ailesi gibi gören, siyasi ayrımcılık yapmaksızın herkese pırıl pırıl bir başlangıç sunan bir dönemi hep birlikte başlatacaklarına inandığını belirten İBB Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, partililerine ayrıca teşekkür etti.

Son olarak İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu'nu, İlçe Başkanı Özgür Çelik ile birlikte ziyaret eden İmamoğlu, trafik ve ulaşım sorununun yanı sıra, sürücülerin bilinçlendirilmesi konusunda, üelerle fikir alış verişinde bulundu. 

Selvi Sarıtaç / Hayriye Çaynük / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi