BAKIRKÖY- Kongre sürecinde içe dönük siyasette büyük ölçüde ayrışmaların yaşandığını dile getirerek açıklamalarına başlayan Başaran, CHP’li büyüklerine seslenerek, “Biz gardırop Atatürkçüsü değil, inançla, kararlılıkla onun düşüncelerini savunan bir partinin üyeleriyiz. Şimdi hedefimiz 2019.” diyerek partiye katılma sürecini paylaştı.16 yaşında partiye katıldığını, 18 yaşına girdiğinde de kendi öz iradesi ile üye olduğunu belirten Başaran, lise dönemlerinde çeşitli oluşumların öğrenciler üzerinde hakim olduğunu, demoralize edilecekleri bir dönem yaşadıklarını ve Atatürkçü düşünceyi reddeden bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını belirtti.

‘ÖRGÜTLÜLÜK YOK’

Başaran konuşmasının devamında, ”Bir şeyler yapmak istiyordum ve Atatürkçü derneklere gidip geldim. Bir süre sonra CHP’yi tanımak için partiye gidip gelmeye başladım. Motive olacak bir yer arayışı ile partiye katıldım ve katıldığım ilk Gençlik Kolu toplantısında da, ‘Neden CHP örgütlenmesi liselerde yok?’ diye sordum. Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmak istiyorum ama küçüksün ve arkana alacağın kimsen yok. Bu sisteme dur! diyebileceğim bir arkadaşım var yanımda belki, ama bir örgütlülük yok” diyerek, ilk önerisinin de liselerde herkesin okuyacağı kitaplar dağıtmak olduğunu söyledi.

‘EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIM’

Eğitim siteminde yeterince Atatürkçü düşünceye yer verilmediğini dile getiren Başaran, parti içinde ilçe gençlik kolu yöneticilerinin teşvikleri ile aktif görevler almaya başladığını söyleyerek, “Aldığım her görevi en iyi şekilde yapmak gibi tatlı hırslarım var. 2014 yılında İl Gençlik Kolu yönetimine girdim. Bakırköy’ü temsilen İl Başkan Yardımcılığı yaptım. Seçim sürecini üstlendik ve nerede görev verildiyse en iyisini yapmaya çalıştım. Şimdi de İlçe Gençlik Kolu Başkanı oldum. 2 yıllık görev sürecini en iyi şekilde götürmeye çalışacağım. Gerçek anlamda çok değerli ve aynı anda beş ayrı fikir üretebilen arkadaşlarımla çalışıyorum” diye konuştu.

‘BAKIRKÖY’DE İZ BIRAKACAĞIZ’

Yeni dönemde asla yaşanacak olaylar karşında refleksiz kalmayacaklarının önemle altını çizen Başaran, “Emniyetten izin mi alamadık?, imkanımız mı olmadı?, bir gün süremiz mi var? bunların hiçbiri önemli değil. Olmadı bildiri dağıtıp, kitleyi büyüteceğiz ve bir şekilde sesimizi duyuracağız” ifadelerini kullandı. Sadece kutlu bayramları ve önemli günleri değil, klasiğin dışında işler yapmak istediğini de sözlerine ekleyen Başaran, “İleride başımızı yastığa koyduğumuz zaman diyelim ki; gerçekten CHP Gençlik Kolu olarak Gençlik Kolu’nu layık olduğu yere taşıdık. Muhteşem bir faliyet raporu bıraktık. Ve Bakırköy’de iz bıraktık. Ben bunu yapacağımıza inanıyorum” dedi.

‘ÖRGÜTSEL HEDEFLERİM VAR’

Yaptığı açıklamasında asla kişisel hedefleri olmadığını, örgütsel hedefler doğrultusunda hareket ettiğini belirten Başaran,Hep birlikte çalışıp yaptığımız işlerle yeni insanları ekibimize katıp, ilerlemek istiyoruz.Yerel örgütlenmeye öncelik veriyoruz. Bakırköy’de gençlik yok denilecek kadar az. Gelecek kaygısı yaşayan gençler aydın düşünceye sahip olsalar da üye olmaya sıcak bakmıyor. Öte yandan Türkiye’de OHAL koşulları nedeni ile daha da sertleşen hükümetin baskıcı uygulamaları, gençler üzerindeki baskıları daha da arttırdı” dedi.

 ‘BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM’

Gençlerin partiye katılmaları noktasında ciddi bir algı operasyonunun da olduğunu belirten Başaran, “Hepimiz iyi eğitim almış, iyi firmalarda çalışan, çalışmaya da devam eden gençleriz. Biz çalışmalarımızla bunu diğer gençlere gösterirsek, onları çekebilir, kaygılarının yersiz olduğunu gösterebiliriz. Bu anlamda ciddi çalışmalar içindeyiz. Telefon ettiğimde, ‘iyi oldu aradığınız. Bende üyeliğimi sildirmek istiyordum’ şeklindeki söylemleri duymak istemiyorum. Bu durumdan büyük üzüntü duyuyorum ” sözlerini kullandı.


 

GENÇLİK ARTIK ‘DÜNKÜ ÇOCUK’ DİYE GÖRÜLMEK İSTEMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Bakırköy’ün yaş ortalamasının yüksek olduğunu ve bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini de sorduğumuz Gizem Başaran, “Evet Bakırköy’de genç nüfus belki az ama bir araya gelirsek, diğer ilçelerdeki hatta diğer illerdeki genç arkadaşlarımıza destek olabiliriz. Gençlik Kolları artık ‘dünkü çocuk’ diye görülmek istemiyor” diyerek cevap verdi.

‘İLETİŞİMSİZLİK SORUNU VAR’

Başaran, Bakırköy Gençlik Kolu’na üye olan 620 civarında genç olduğunu ancak bu sayının 150’sine hiç ulaşamadığını belirterek, “Göreve geldiğimizde ciddi bir iletişimsizlik sorunu olduğunu gördük. Bu açıdan öncelikle adres ve iletişim bilgilerini güncellemek için kolları sıvadık. Amacımız bu sorunu ilk etapta çözerek elini taşın altına koyacak insanlara ulaşmak” dedi.

‘HERKES ÖZELEŞTİRİ VERMELİ’

“Gençler partiye gerçekten siyaseti öğrenmek, görmek, üretmek ve yapmak için geliyorlar” sözlerini kullanan Başaran, “Toplantılarımız 3-4 saat sürüyor ve gerçekten çok kaliteli fikirler ortaya çıkıyor. Ancak gençler parti içine geldiğinde kendisi gibi insanları çok göremeyince maalesef biraz umutsuzlaşabiliyorlar” dedi. Konuşmasını, “Ben zaten üyemiz olanı ikna etmeye çalışırsam, dışa dönük siyasette ne kadar başarılı olabilirim” sözleri ile sürdüren Başaran,”Herkes bu konuda özeleştiri vermeli. Kendisinin de eksikliklerinin olabileceğini kabul ederek işe başlamadı” dedi.

‘GENÇLERİN TEMSİLİYET SORUNU VAR’

Açıklamalarının devamında gençlerin başta TBMM olmak üzere diğer alanlarda da ‘temsilet problemi’ yaşadığını vurgulayan Başaran, “Mevcut ilçe yönetimimiz gençlere değer veriyor ve fikirlerimizi önemsiyor. Bizler üniversiteyi kazandığımız zaman büyüklerimiz tarafından ‘Süper bir iş başardın. Bundan sonraki hedefin ne?’ motivasyonu ile yetişen bireyleriz. Böyle büyüyen bir nesilin fikirlerini önemsemek lazım ki onlar da yetişen nesli motive edebilsin” dedi.

‘FARKLI YOLLAR BULMALIYIZ’

Gençlik Kolu olarak uzun yıllardan beri bülten çıkardıklarını ve hazırladıkları bültenleri Doğu bölgelerine gönderdiklerini dile getiren Başaran, “Bu konuda ilçe gençliği olarak şanslıyız. Bizim en azından bülten çıkaracak gücümüz var. Diğer il ve ilçelerde ‘kardeş’ temasını eklerek, onlara destek olabiliriz. Ben Bakırköy Meydanı’nda bildiri dağırıken, Adana da bir kardeşim de dağıtabilir. Böylece Türkiye ye sesimizi duyurabiliriz. ‘Sosyal Sorumluluk’ herkesin ortak alanı ve insanlara dokunmanın farklı yollarını bulmamız lazım” sözlerini kullandı.
 

‘İZAHAT DEĞİL, GÖREV İSTİYORUZ’

Parti büyüklerinden artık izahat değil, görev beklediklerini söyleyen Başaran, “Gençler olarak verilecek olan tüm görevlerin üstesinden başarı ile gelebileceğimize inanıyorum. Gençler sürekli “Siyasete 20 yılımı verdim, ne iş, ne aile sahibi olamadım. Hayallerime kavuşamadım” hikayelerini dinliyor. Akılcı gençlik bunu reddediyor. Belki de bu yüzden siyasette aktif rol almıyor. Gençler kırılıyor” dedi.

‘DOĞRU ÇATI CHP’

Gençlerin çok farklı franksyonların içinde aktif siyaset yaptığını ancak 2019’da doğru bir ‘çatı’ altında birleşilmezse daha kötü bir süreç ile karşı karşıya kalınacağını belirten Başaran, “Doğru çatı CHP. Hepimizin ortak vicdanı Atatürk. 2019 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğimiz bir tarihtir. Gençler bunun farkında” dedi.

‘ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI’

Fikir ayrışmalarının çokça yaşandığı kongre sürecinin, örgütte hareketliliğe neden olduğunu, bunun aslında kötü bir şey değil, enerjiyi açığa çıkardığını söyleyen Başaran, “İlçe başkan adayları kongre sonunda birlikte el ele kürsüye çıkıyorsa, üye neden yapmasın. Zaten kim seçilirse seçilsin bunu ister ve biz bunu yaparsak başarılı oluruz. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı” dedi.

‘BAĞIMSIZLIK KARAKTERİMİZ’

“Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim” diyen Başaran, “Şimdiye kadar kimin ne kadar partili olduğunu sormadım. Bunu sormak ne haddim ne de yetkim. CHP Gençlik Kolları hiçbir kişiye ya da ekibe bağlı olarak siyaset yapmamalı.Çünkü bizler “Bağımsızlık karekterimiz” şiarı ile yola çıkan gençleriz. CHP Gençlik kolları tarihsel misyonu gereği daima kendi ispatının derdindedir.Hiçbir şahsın değil, CHP’nin neferidir” dedi.

‘DERDİMİZ İKTİDAR OLMAK’

Hayata geçirdikleri çalışmaları ilçe yönetimi ile ortak karar alarak ortaya çıkardıklarını, icazet alarak değil, tecrübelerden faydalandıklarını belirten Başaran, “Şimdi partimizi iktidar yapmak gibi bir derdimiz var. Çünkü gelecek kaygımız var. İlçemiz de bizim, belediyemiz de bizim. Nerede bize ihtiyaç varsa orada olacağız. Bu gençlik Atatürk’ün ülkeyi emanet ettiği ve gelecek nesillere aydınlık bir ülke bırakmanın vebalini taşıdığını bilen bir gençliktir” diye konuştu.


‘SOSYAL MEDYA DOĞRU KULLANILMALI’

Sosyal Medya üzerinden yaşanan olumsuz yazışmalar hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Başaran, “Ben gençlerin sosyal medyayı iyi kullandığına inanıyorum ama uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu söyleyen abilerimizin, ablalarımızın iyi kullanamadığını ne yazık ki görüyorum. Partiyi yıpratabilecek olumsuz davranışların ya da konuşmaların sosyal medya üzerinden yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü sosyal medya herhangi birinin rahatlıkla inceleyebileceği ve yorum yapabileceği bir mecra. Biz bunu gençler olarak biliyorsak, büyüklerimiz de bilmeli. Büyüklerime kardeşleri olarak önerim lütfen doğru kullanalım. Eleştirilerimizi sosyal medya üzerinden değil de birbirimizi arayak bizzat yapalım. İlle de eleştireceksek mevcut iktidarı eleştirelim. Hepimiz bu partinin üyesiyiz” dedi.

‘BİRE BİR İLETİŞİM KURULMALI’

Bire bir iletişimle fikir, öneri yada eleştiri yapılmasının çok daha doğru sonuçlar ortaya çıkaracağını dile getiren Başaran, “Bire bir iletişimle belki de yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracağız. Doğru diyalog ile, ‘Acaba bana mı yazdı?’ diye düşünüp zamanımızı ve enerjimizi boşa harcamamış olacağız. En azından bilgi paylaşımı yaparsak, bilgilendirmiş oluruz. Yorumları da verilen bilgiyi anlatmak ve anlaşılmak için yaparsak çok daha doğru sonuç almış oluruz. Hepimiz aynı partiliyiz ve dolayısı ile kardeşiz, dostuz, arkadaşız” ifadelerini kullandı.


Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi