Harcama kalemlerini tek tek sayarak, geçmiş döneme karşılık müdürlükler arasındaki eksilme ve artışları söz konusu eden Kaya, aylara göre harcamaların birbirini tutmadığını söyledi.

BÜTÇE TASARISI VE PERFORMANS PROGRAMI ‘YAZ KIZIM’ OLMUŞ

2020 Yılı Analitik Bütçe Tasarısı ve Performans Programının hazırlanış şeklini Şener Şen’in meşhur film repliği “Yaz Kızım” a benzeten Kaya, ülkemizin ekonomik durumunun belli olduğunun altını çizerek bütçenin gerçeğe yanaşmadığını düşündüğünü söyledi.

Belediyenin TÜRGEV’e verdiği desteği tasarruf tedbirleri kapsamında kullanmasının Zeytinburnu halkı için çok daha faydalı olacağını söyleyen Düzgün Kaya, “Bizim İBB olarak kreş sözümüz var ama vatandaşlarımızın belediyemizden de beklentisi var. Vakıflara verilen bu parayla bizlerde kreş açabiliriz. Zeytinburnu halkının da bu hizmeti hak ettiğine inanıyorum” dedi.

ADALETLİ, ERDEMLİ VE PAYLAŞIMLI BİR BÜTÇE İSTİYORUZ

 

Kentsel dönüşüme bütçe ayrıldığını ama karşılığında ne yapılacağının anlatılmadığını belirterek konuşmasını sürdüren Kaya, giderlerin genel anlamda mal almaya ve temsili ağırlamaya yönelik olduğunu belirtti. Söz konusu alımların ne olduğunu ve bu alımlarda da tasarrufa gidebileceğini söyleyerek düşüncelerini paylaştı.

Performans Programı’nda sahil kasabası olan Zeytinburnu’na yönelik su sporlarıyla ilgili bir çalışma göremediğini, sahile marina yapacaklarını ama bu konuda da sessiz kalındığını söyleyerek, havalimanı ulaşımının güçleştiğini, araç trafiğinin zaten güç olduğunu, otopark çalışmalarının ise yetersiz olduğunu söyleyerek, “Biz genç, çocuk, yaşlı ve engelli dostu engelsiz bir Zeytinburnu istiyoruz. Erdemli, adaletli ve paylaşımlı bir bütçe istiyoruz. O yüzden de ret vereceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi