Esenyurt Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni ile başlayan anma programı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde etkinlik programı devam etti.Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Atatürk anıtına çelenk bırakma töreni, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Atatürk anıtına sırasıyla Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Albay Ahmet Ceylan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Üniversitesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile siyasi partiler ve sivil toplum kurumları çelenklerini bıraktılar.

‘RAHMETLE ANIYORUZ’

Atatürk Anıtına çelenk bırakma töreni sonrasında 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti. Esenyurt Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kurumları, öğrenciler ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katılım sağladı.Esenyurt Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Yadigâr Köroğlu günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşmasını yaptı. Köroğlu, “ Türk Milletini bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası olarak gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79’ncu yılında rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

SEVDİĞİ TÜRKÜLER SÖYLENDİ

Abdulkadir Aksu Anadolu Lisesi, okul korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Okul korosunun Türkü dinletisi ardından öğrenciler tarafından “Atatürk” adlı oratoryo sergilendi. Birinci sınıf öğrencilerden Ali Kemal Kurt ve Selin Azra Tarım Atatürk’ün vefatıyla ilgili dış ve iç basının, yabancı devlet büyüklerinin mesajları okundu.Esenyurt Kültür Merkezinde düzenlenen Atatürk’ü anma töreni sinevizyon gösterimi ile sona erdi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi