Nevrotik rahatsızlıkları bulunan çocuklara ücretsiz bir şekilde hizmet verecek olan Duyu Bütünleme Merkezi, Eyüpsultan Belediyesi’ne ait Şeker Hayat binasında açıldı. Açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Eşi Tülay Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Adem Koçyiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şeker Hayat binasında hizmet vermeye başlayan Duyu Bütünleme Merkezi ile downsendromlu, otistik, mental, özel öğrenme güçlüğü, gelişim geriliği olan çocukların, sosyal hayata uyumlu, kendi hayat kalitelerini artıran bir süreci devam ettirmelerini sağlamaları hedefleniyor.

“Bayrağı daha ileri taşıma felsefesiyle hareket ediyoruz”

Başkan Aydın, törende yaptığı konuşmada, geçmişten gelen güzel çalışmalara yeni bir halka daha eklediklerini belirterek şunları söyledi;“Gerçekten küçük dokunuşlarla çok önemli, çok büyük açılımların yapıldığı bir alan. Esas itibariyle nevrotik rahatsızlığı olan çocuklarımızın hayata tutunmalarını sağlayan önemli bir terapi merkezi burası. Özel sektörde bu konuyla ilgili az da olsa hizmetler veriliyor. Ancak son derece yüksek fiyatlarla bu merkezlerde tedaviler yapılıyor.Belediyemiz, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği felsefesinden hareketle, halka yönelik tamamen ücretsiz bir faaliyet olarak bu merkezi açtı. Açtığımızdan bir kaç gün sonra kayıtlarımız doldu. Şu anda sırada bekleyen onlarca çocuğumuz var. Merkezimiz hayırlı olsun. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Tüm seanslar ücretsiz

Eğitimler, alanından mezun olmuş Fizyoterapist Nesibe Yaşar tarafından verilecek. Başvuru sonrasında her bir çocuğa haftada bir gün olmak üzere 45 dakikalık bir terapi uygulanacak.Öğrencilerin fiziksel ve davranış bozukluklarının durumuna göre verilen eğitimler 12 seans/3 ay sürecek. İlk değerlendirme seansına fizyoterapist ile birlikte bir psikolog katılacak ve değerlendirme sonrasında sonraki seansların planları belirlenecek.Merkeze başvurular Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Engelli Sağlık Kurulu Raporu ile yapılacak.

HAYRİYE CAYNÜK –KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi