Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralandıktan sonra yüzde 45 engelli kalan 21 yıllık CHP üyesi Aydın Aydoğan, Gezi olaylarının ilk şehidi sayılan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Mehmet Ayvalıtaş’la birlikte yaklaşık 6 yıldır devam eden hukuk mücadeleleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunmak ve durum değerlendirmesi yapmak için İl Başkanları Canan Kaftancıoğlu’nun yanına gittiklerini söyledi.

TANIMADIĞIM BİRİNİN, BİZE GARİP GARİP BAKTIĞINI GÖRDÜM

Başkanlık makamında beklerken yanlarından geçen birinin kendilerine garip garip baktığını ifade eden Aydoğan, tanımadığı bu kişinin sonrasında yaşanan olayların başkahramanı olan Yasin Ilgar olduğunu ifade etti.

CHP üyesi olduğu için il başkanlığına zaman zaman gittiğini söyleyerek sonrasında yaşadıklarını anlatan Aydın Aydoğan,  gidiş gelişlerİ sırasında tanıdığı emniyet görevlisinin yanlarına gelerek kendilerini üst kata kahve içmeye davet ettiğini söyledi. Baba Ali Ayvalıtaş’la birlikte üst kata çıkarak kahve içtiklerini ve sohbet ettiklerini söyleyen Aydın, bu sırada gelen iki kişinin “Başkan çıktı” şeklindeki konuşmasına tanık olduğunu, koşarak başkanlık katına indiğini ve gerçekten de başkanın çıktığını öğrendiğini söyledi.

OYUNU YASİN ILGAR ORGANİZE ETMİŞ

Yeniden yukarıya çıkarak kendilerini özellikle kahveye davet eden emniyet görevlisine böyle bir oyalama taktiğini neden yaptığını sorguladığını ve “Başkanı bizden mi kaçırıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiğini söyleyen Aydoğan, bunun CHP İl Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar tarafından organize edildiğini öğrenince şok olduğunu ifade etti.

KABADAYI EDASI İLE YAKLAŞTI

Bu kez CHP İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Ilgar’ın yanına gittiklerini anlatan Aydoğan, Ilgar’ın ise kendilerine bir kabadayı edası ile yaklaştığını, tanımıyordur düşüncesi ile kendilerini tanıttığını ve neden böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarının sebebini sorduğunu söyledi.

Ilgar’ın kendilerine “Burada işler böyle yürüyor” diye cevap verdiğini, bu cevap karşısında Ali Ayvalıtaş’la birlikte tepki gösterdiklerini ve bu kez Ilgar’ın Ali Ayvalıtaş’ı omuzlarından tutarak “Hadi kardeşim hadi, herkes bedel ödedi” diyerek itmeye kalktığını söyleyen Aydın Aydoğan, kendisinin de Yasin Ilgar’ın elini tutarak “Ayıp kardeşim ayıp” dediğini söyledi. Seslerin yükselmesiyle birlikte yine aynı emniyet görevlisinin yanlarına geldiğini söyleyen Aydoğan, görevlinin kendilerini sakinleştirmeye çalışarak olay yerinden uzaklaştırdığını söyledi.

CİĞERİ YANMIŞ BİR BABAYA YAPILAN BU HAREKET KABUL EDİLEMEZ

Yaşadıkları karşısında çok üzüldüğünü söyleyen Aydoğan, “Ciğeri yanmış bir babaya yapılan bu hareket kabul edilemez” diyerek, böyle birine CHP İl Başkanlığı’nda görev verilmesini kabul edemediğini belirtti.

Aydoğan, “Bu ülkenin aydınlık yarınları için bedel ödeyen bir babaya ve şahsıma karşı yapılan saygısızlık; bırakın İl Başkan Yardımcısı’na, sıradan bir CHP üyesine yakışmayan bir davranıştır” dedi.

Yaşadıklarını sosyal medya hesaplarından da paylaşan Aydın Aydoğan, “İl böyle insanların vicdanına bırakılmamalı” diyerek CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na seslendi. “Başkanım sizden sonra kral dan çok kralı oluveriyorlar. Halkı bir hiç gibi görüyorlar. Ben bunları görmek için gezisi vurulmadım. Ayrıca yıllardır bir partili olarak sandıkta, alanda, okulda, eşimle, kızımla, yeğenlerimle en iyi şekilde çalıştık görev aldık. Bu makamlar bizlere, yani halka iyi bir hizmet yapmak için sizlere emanet edilmiştir. Her ağacın kurdu kendindendir”

Yaşanan olayı 11 Şubat 2006’da, Başbakanlık yaptığı dönemde Mersin’e gelen Recep Tayyip Erdoğan’a, “Bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı?” diye feryat eden ve "Ananı da al git" tepkisiyle karşılaşan çiftçi Mustafa Kemal Öncel’in yaşadığı olaya benzettiğini söyleyen Aydoğan, sosyal medyadan da özellikle partililer tarafından destek aldı.  CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, konuyla ilgili yapacağı açıklama ya da alacağı tavır, üyeler tarafından merak konusu oldu.

FAŞİST BİR İL BAŞKAN YARDIMCISI

Konuyla ilgili görüştüğümüz Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, yaşananlardan dolayı çok üzüldüğünü söyleyerek “Faşist bir il başkan yardımcısı beni çok incitti” dedi.  Faşist bir zihniyetin evladını, başka bir faşist zihniyetin ise duygularını hedef aldığını söyleyerek, “İl Başkanımızın olaylardan haberi yok. Arkadan iş çeviren bu tipler partimize zarar veriyor” dedi.

YASİN ILGAR KİMDİR?

Ümraniye ye bağlı Yenidoğan beldesinde 2004-2009 yılları arasında parti başkanlığı, Belediye Başkan yardımcılığı, Meclis üyeliği ve 3 dönem kurultay delegeliği yapan Yasin Ilgar’ın, Ataşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personel kartı ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi