SORU: “ KUTLU YÜRÜYÜŞ” diyerek MHP’den siyasete başladınız, neden MHP?

CEVAP:  Ben sanayiciyim.  400 personelin çalıştığı ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanıyım. Benim siyasete girmeme ticari hayattaki partnerlerim çok şaşırdı. Böyle bir düzeni neden bırakıp siyaset yapıyorsun eleştirisini yoğun olarak aldım. Bu eleştirilerin kendi içinde doğruluk payı da var.

ÜLKEME OLAN BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM

Ben ticari bir risk alarak milletvekilliğine adaylığımı koyuyorum. Ve inancım şudur ki bu memleketin bana kazandırdıklarının karşılığını verme sırası şimdi bende. Bu millet ve bu devlet için çalışmak zaman harcamak, borç ödemek sırası bende. Bende bu borcumu ödemek adına, ticari risk ve siyasi sorumluluk alıyorum

SORU: MHP’İN AKP’YE AÇIKTAN DESTEK VERMESİNE ELEŞTİRİ VAR, SİZ NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

CEVAP:  Ah Ah.. Bakın MHP  ve MHP yöneticilerinin sarsılmaz bir doğrusu var. Ülke bekasını ve çıkarını kendisi ve parti çıkarının önünde tutar. Ülkesi için yaptıklarını ve ödedikleri bedeli asla deşifre etmez. Zamana ve zemine göre konjektürel davranmazlar. Alkış almak için popülist davranmazlar. Bu temel doğrular MHP kurulduğu günden beri var ve ilelebet devam edecektir

ELEŞTİRMEDEN ÖNCE ANLAMAK GEREKİYOR

Başta FETO ve PKK olmak üzere Türkiye’nin dışarıdan yönetilen ve yönlendirilen terör örgütlerinin, ülke bütünlüğüne zarar verme kabiliyet ve özellikleri ortadan kaldırılıncaya kadar MHP'nin vatan için üstüne düşeni yapacağının altını çizen Türkeş Öngel açıklamasına şöyle devam etti:

"Kökü eskiye dayanan fakat 15 Temmuzda baş veren yıkıcı ve maşa terör örgütü FETÖ maalesef 45 yıllık bir satılmışlıkla ülke ve millete saldırırken, MHP her zaman olduğu gibi devletinin yanın da yer almıştır. Dolayısı ile o günkü hükümet ve iktidarın destekçisi olmuştur. MHP’nin AKP’ye olan desteğini eleştiren arkadaşlara hain demeğe dilim varmıyor ama en azından cahil demeliyim. Nedeni şudur ki; Düşünün Sayın Devlet Bahçeli ve MHP devletin ve dolayısı ile iktidarın yanında yer almayıp, saldırıya geçse daha çok alkış alır daha popüler olabilirlerdi. Buna rağmen Sayın Bahçeli ciddi bir siyasi risk alarak, eleştirilere boyun eğerek 2. Yolu tercih etmiştir. Vatan ve Millet tehdit ve tehlike altında olmasa, AKP'yi yeri geldiğinde acımasızca eleştiren MHP neden tavır değiştirsin ve iktidara destek olsun kİ? Bunu düşünmemek cidden garabettir ve cehalettir.

MÜCADELE TAMAMLANMIŞ DEĞİLDİR

Türkiye düşmanlarına karşın verilen mücadeleyi ve buna paralel olarak partisi MHP’nin hükümete olan desteğini değerlendiren Öngel mücadelenin hala devam ettiğinin altını çizdi. MHP’nin müdahalesi ile bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ' ye karşı çok önemli mücadele verilse de henüz belleri kırılmamış ve tehdit devam etmektedir. Çünkü bu terör örgütlerine batının verdiği can suyu kesilmemektedir. Bunu okumak için de yüksek bir IQ ye gerek yok ki. Ve bu kadar önemli bir konuya Sloganist bakmamak gerekiyor, dedi.

SORU: SEÇİM SONUCU NE OLUR SİZCE;

Cumhur ittifakı %55 ile Cumhurbaşkanlığını alır.

MHP de 130-140 milletvekili çıkarır. Güçlü bir Cumhurbaşkanı ve güçlü bir meclis olur ki bu da dostlarımızı sevindiren düşmanlarımızı üzen bir sonuç olur. Olması gereken de budur. Milletimiz istikrarın ne demek olduğunu iyi biliyor. Türkiye bir sürü sıkıntı atlattı, dışarıda ki emperyalist güçler ve onun yerli işbirlikçileri her oyunu oynadı ama maşallah ülkemiz dünyanın en hızlı gelişen ekonomilerinden birine sahip. Düşünsenize eskiden biri birine kitap atıyordu. Dolar 3 kat artıyordu, hafızamızı güncellersek göreceğiz.

ÖNGEL: BİR SORUDA BEN SORAYIM

Ve ben size bir soru sorayım sayın Celal bey;  Parti teşkilatına, tabanına hakim olamayan, orta halli bir şirketi dahi yönetme becerisi gösteremeyecek birine veya aynı evsafta bir kaç siyasi partinin kuracağı bir oluşumun ülkemizi yönetmesini siz  istermiydiniz  peki?

Celal Karaali – Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi